Szoljon podcast

2023.07.28. 11:29

Idén Tiszafüred lesz a díszvendége a III. Tiszai Challenge-nek

Közel 11 kilométeres nyílt vízi úszásra hívják a vizes sportok kedvelőit augusztus 5-én reggel 9 órától Tiszabercel és Balsa között. A rendezvénynek otthont adó település, Gávavencsellő és az általa meghívott Tiszafüred vezetői sajtótájékoztatót tartottak az eseményről a Tisza-tó fővárosában.

Köllő Judit

Az esemény kapcsán Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere (balra), illetve Berczel János, Tiszabercel polgármestere tartott sajtótájékoztatót

Fotó: Nagy Balázs

Ujvári Imre és Berczel János polgármesterek tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt Tiszafüreden, a város központjában. Az esemény apropója a III. Tiszai Challenge, mely 10,9 kilométeres nyílt vízi úszásra hívja a sportág szerelmeseit.

– Minden olyan meghívást és eseményt jó néven veszünk, ahol képviseltethetjük településünket – kezdte mondanivalóját Ujvári Imre. – Jelen esetben Gávavencsellő vezetője, Berecz János keresett meg azzal a kéréssel, hogy lenne-e kedvünk csatlakozni a III. Tiszai Challenge-hez, hogy meghívott vendégként bemutassuk településünket a Tisza-átúszáson. Nagy örömmel vállaltuk ezt a felkérést, hiszen számtalan közös értéket képviselünk és elmondhatjuk, hogy mindketten a Tisza szerelmesei vagyunk. Városunk egy sportos település, számtalan sporteseményt szervezünk és büszkék vagyunk a női kajak-kenusainkra, akik az Ifjúsági Európa-bajnokságon nagyon jó helyezéseket értek el.

A rendezvényre az ország bármely pontjáról várják az érdeklődőket, akik egy 10,9 kilométeres távon úszhatják át a Tiszát. Az augusztus 5-i eseménynek Gávavencsellő ad otthont, míg az átúszás idei díszvendége Tiszafüred, a Tisza-tó fővárosa lesz. 

– Nekünk is fontos célunk az, hogy turisztikai szempontból vonzóvá tegyük településünket. A rendezvény az elmúlt években hatalmas eseménnyé nőtte ki magát, ahová az ország minden pontjáról, sőt még külföldről is érkeztek. Bízunk benne, hogy idén is legalább ilyen érdeklődésre teszünk majd szert, ahol Tiszafüreddel közösen bemutatkozhatunk az érdeklődőknek – mondta Berecz János.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában