Programajánló

2 órája

Rejtélyes kalandokat kínálnak a programok Szolnokon

Solymászmesterre emlékeznek Fegyverneken vasárnap. A programok Szolnokon kalandozásra hívnak, a Magyarok Nagyasszonya Vártemplomban ünnepi szentmisét tartanak.

Pakainé Pusztai Nóra

A programok Szolnokon a Múzeumok Őszi Fesztiváljához csatlakoznak. De a vasútmodell kiállítás is folytatódik még a VOKE Csomóponti Művelődési Központban. 
Fegyvernekre hív a Magyar Solymász Egyesület reggel 8 órára. A történelmi emlékparkban a Galántai Lelovich György solymászmester emlékére állított kopjafa avató ünnepséget tartanak. Fél 10- től a Szent Vendel Katolikus templomban solymászmise során tisztelegnek „Gyuri bácsi” előtt.

A hagyományos vasútmodell kiállítás a programok szolnoki sorát színesíti
Forrás: MW archív

A programok Szolnokon sem hagynak unatkozni

Szolnokon Leung Ting Wing Tsun Kung-Fu szemináriumot szerveznek 10 órától. A Szolnoki SZC Pálfy - Vízügyi Technikum tornatermében tartott alkalmat Dai Si-Fu Máday Norbert 10. fokozatú nagymester vezeti.

Őszi nyomozást tartanak a Szolnoki Galériában

Szolnokon a Damjanich János Múzeum érdekes programokat kínál az őszi szünet első hétvégéjén. Délelőtt 10 és délután 5 óra között őszi nyomozásra várják az érdeklődőket a Szolnoki Galériában. A Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretében a közművelődési intézmény és a gasztronómia találkozik.

Püspök celebrálja a misét

Szolnok jeles ünnepére várnak mindenkit 11 órától. A Vártemplom felszentelésének 200. évfordulóját tartják. Az ünnepi szentmise főcelebránsa Berta Tibor dandártábornok püspök, ordinárius lesz. Az alkalmon zenei szolgálatot teljesít a Jubiláté Kórus és a Csillagfény gyermekkórus. Helyszín: Magyarok Nagyasszonya Vártemplom.

Társasjátékozásra hívnak Besenyszögön

Besenyszögön a Vehiculum-házban Kockarummy játékdélutánt szerveznek 13 órától. A részvétel jelentkezéshez kötött, a játékosokat zsíros kenyérrel és teával várják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában