Városi díjak

2 órája

Kitüntetések adományozása: november elsejéig vár javaslatokat a jászberényi önkormányzat

Az elismeréseket jövőre, a Város Napja rendezvénysorozat díszünnepségén adják át. A városi kitüntetések adományozása során számítanak többek között a civil szervezetek és a helyi intézmények ajánlásaira is.

Illés Anita

A képviselő-testület november elsejéig várja a javaslatokat a városi kitüntetésekre – olvasható a település honlapján közzétett felhívásban. A kitüntetések adományozása feltételekhez kötött, ezekről bővebb információt megosztottak. 

kitüntetések adományozása
Újra aktuális a helyi kitüntetések adományozása. Már várja a javaslatokat a jászberényi önkormányzat. 
Fotó: Archív / Pesti József

 

A helyi kitüntetések adományozása során számít a városért végzett kimagasló tevékenység

Jászberény érdekében kiemelkedő tevékenységet végző vagy maradandót alkotó közösségek, személyek munkája elismerésre a következő kitüntetéseket alapították: díszpolgári cím, Jászberény Város Tiszteletbeli Polgára cím, Jászberény Városért – Pro Urbe érdemérem, Friedvalszky Ferenc köztisztviselői díj, Sipos Orbán kulturális és művészeti díj, Zirzen Janka közoktatási díj, Árpád-házi Szent Erzsébet egészségügyi díj, Gerevich Aladár sport díj, Szent Klára szociális munka díj, Komáromy József sajtódíj, Rendészeti díj, Jászberény Város Mecénása díj, Faragó László Környezetvédelmi Díj, Jászberény Szolgálatáért díj. Ezekre az elismerésekre ajánlást tehet a polgármester, az alpolgármester, a jegyző, a települési képviselők, a jászberényi szakmai és civil szervezetek, intézmények, valamint legalább száz, jászberényi állandó lakóhellyel rendelkező lakos. A díjakat a jövő évi Város Napja rendezvénysorozat keretében adják át

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában