Fenntartható jövő

3 órája

Lumen Park Szolnok: komoly szakmai elismerést kapott az üzemeltető cég

Megosztott fődíjjal jutalmazták a formabontó ötletet. A Lumen Park Szolnok egy természetbarát létesítmény, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért testület a közelmúltban díjazta az üzemeltető cég munkáját.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– „Biodiverzitás megőrzése és helyreállítása” kategóriában megosztott fődíjat kapott a SolServices Kft. újgenerációs napelempark koncepciója – tájékoztatott a cég sajtóosztálya. A Lumen Park Szolnok üzemeltetését végző kft a legmodernebb eljárások mentén, a növény-és állatvilág értékeit és érdekeit előtérbe helyezve végezte a kivitelezést, illetve működteti a parkot.

Lumen Park Szolnok
Megosztott fődíjat kapott a Lumen Park Szolnok üzemeltetője, a természetbarát napelempark koncepciója világszinten is egyedülálló
Fotó: Naqy Z.László     

Lumen Park Szolnok: a természetbarát napelempark

A cég szakemberekkel és szakmai szervezetekkel összefogva szakmai útmutatót is összeállított. Ennek segítségével más napelempark fejlesztők is képesek lesznek  természetbarát parkokat létesíteni, a helyi adottságok figyelembevételével.

– A mostani elismerés nagyon fontos visszaigazolást jelent. Egyértelműen mutatja számunkra is, hogy helyes úton indultunk el, és érdemes volt erőforrást fektetni egy korábban nem létező, természetbarát koncepció kidolgozásába. Mint azt egy alapos és összetett kutatás sorozattal bebizonyítottuk, a napelemparkok kifejezetten alkalmasak lehetnek az élővilág védelmére és a fajgazdagság növelésére – fogalmazott dr. Farkas Gábor a cég ügyvezetője. Hozzátette, arra külön büszkék, hogy ezzel az eljárással a nemzetközi szektornak is követendő példát mutathatnak.

– Bízunk benne, hogy a jövőben létesülő napelemparkok követik az általunk kidolgozott szakmai sorvezetőt. Ezzel akár két-három évtizedre szinte zavartalan életteret biztosíthatnak mind a növény-, mind pedig az állatvilág számára. Ennek köszönhetően elősegíthetik és növelhetik a biológiai sokféleséget – fogalmazott az ügyvezető. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában