Szoljon podcast

2023.12.05. 17:00

Adománygyűjtő akciót hirdetett a vármegyei önkormányzat

Tartós élelmiszer, ruha, könyv, tisztálkodószerek, játékok, édességek. Idén negyedik alkalommal hirdet adománygyűjtő akciót a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei önkormányzat. A részletekről kedden a vármegyeházán tartottak sajtótájékoztatót.

Pakainé Pusztai Nóra

Jeneiné Tóth Eliza (balra), a Katolikus Karitász szolnoki Szent Erzsébet csoportjának vezetője, Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke, Sándorné Pólik Róza, az Ökumenikus Segélyszervezet Családok Átmeneti Otthona intézményvezetője és Fodor Gusztáv református lelkész, a szeretetdoboz akció vármegyei koordinátora közösen tartottak sajtótájékoztatót a kedden induló adománygyűjtő akcióról

Fotó: Nagy Balázs

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei önkormányzat immár negyedik éve csatlakozik adventi jótékonysági akcióhoz, mellyel a térségben, illetve az országhatáron túl élő rászoruló családokat támogatnak. A keddi sajótájékoztatón elhangzott, hogy az adományokat a vármegyeházán várják december 18-ig minden nap fél 8 és 5 óra között.

Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke elmondta, az elmúlt évek bizonyítják, hogy a térségben erős és élenjáró közösségek vannak, ha adományozásról van szó.

– Az önkéntes felajánlások advent idején felértékelődnek, családoknak biztosíthatjuk ezáltal a karácsonyi ünnep meghittségét – emelte ki.

Az elmúlt évek harmonikus együttműködés alakult ki, a vármegyei önkormányzat a rászorulók igényei alapján, mindig időben juttatta el a csomagokat a rászorulóknak.

– Reméljük, hogy az adományok révén az ünnepi készülődés könnyebbé válik, a családok terhét csökkenteni tudjuk – hangsúlyozta.

A Magyar Református Szeretetszolgálat és a Szeretetdoboz akció az elmúlt esztendőkben ezer gyermeknek csalt mosolyt az arcára. Fodor Gusztáv református lelkész, az akció vármegyei koordinátora idén sem érkezett üres kézzel, a tiszaszentimreiek és tiszaszőlősiek adományait adta át.

– Ha a közös összefogás szeretetből születik, az mindenkit épít. Különleges érzés, hogy nagy múltú szervezetekkel ülhetünk egy asztalnál. Tiszaszentimrén az adománygyűjtés már november elején megkezdődött, az ökumenikus segélyszervezetnek negyven csomagot állítottunk össze – magyarázta.

Hálás szavakkal köszönte meg a dobozokat Sándorné Pólik Róza, az Ökumenikus Segélyszervezet Családok Átmeneti Otthona intézményvezetője.

– 2001 óta működünk, 40 férőhelyünkön jelenleg 37-en laknak. Hozzánk az ország bármely pontjáról érkeznek szülők, leginkább édesanyák és gyermekeik, akik az ismerős környezettől távol töltik az ünnepeket. A meglepetés, ajándék old ezeken a nehéz helyzeteken, jó látni, amikor megérkeznek a csomagok és nagy örömmel bontják azt a legkisebbek – tekintett vissza az elmúlt évekre.

Idén először a Katolikus Karitász szolnoki Szent Erzsébet csoportja kapcsolódott a kezdeményezéshez.

– Az Angyalszárny Szolgálat 3 éve indított először adventi adománygyűjtést. Fényt és reményt adunk a körülöttünk élőknek, odafigyelünk egymásra – emelte ki Jeneiné Tóth Eliza, a csoport képviselője. Célként tűzték ki, hogy minél több nehéz sorsú családhoz eljussanak.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában