Szoljon podcast

2023.10.11. 18:00

A víziközmű átadásának részleteit ismertették Szolnokon

A lakosság számára nem jelent változást az ivóvíz-és csatornaszolgáltatást érintő tulajdonosváltás. A szolgáltatási feladatokat továbbra is a Víz-és Csatornaművek Koncessziós Zrt. Szolnok gazdasági társaság biztosítja.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

V. Németh Zsolt, az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára (balra), illetve Szalay Ferenc polgármester tartottak szerdán sajtótájékoztatót a témában

Fotó: K.Szabó Lilla Laura

A vízközmű átadás részleteiről tartottak sajtótájékoztatót szerdán a vármegyeszékhelyen. A Szolnokon és az agglomerációkban élőknek az állami tulajdonú Nemzeti Vízművek bevonásával biztosítják az ivóvíz-és csatornaszolgáltatást. Erről még januárban döntött a város közgyűlése.

Az ismert energiaválság következtében a víz-és csatornaszolgáltatás működtetése Szolnokon veszélybe került, így az állam segítségét kértük

– nyilatkozta Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere. 

A szolgáltatást változatlan formában továbbra is a Víz-és Csatornaművek Koncessziós Zrt. Szolnok gazdasági társaság biztosítja. A víziközmű-vagyoni és működtető eszközeinek tulajdonjogait a megállapodás értelmében azonban átvette az állam.

– A cég idén hetedikként lépett be ebbe a kötelékbe – erről már V. Németh Zsolt, az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára beszélt. Kiemelte, a változás legfontosabb előnye az ellátás biztonsága. Emellett a célzottabb fejlesztések megvalósulásának lehetőségeiről is beszélt. Hozzátette, a tulajdonosváltás a lakosság szempontjából nem jelent változást.

– A kormány döntésének értelmében lakossági díjemelésre nem kerül sor – hangsúlyozta. 

A jövőt érintő feladatok között kiemelten kezelik majd a csatornarendszer felújítását.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában