Szolnok

2024.09.12. 15:36

Morzsi végre mesés életet él: saját medencéje van a lakótelep kedvencének – galériával, videóval

Fűthető saját háza, medencéje és tágas kifutója is van a Széchenyi-lakótelep Morzsijának. A tizenegy éves kutyán nyár derekán hajtottak végre életmentő műtétet. Azóta nem csak az egészsége javul, sorsának alakulása is jobb fordulatot vett.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

– Hatalmas rajongótábora van, gyakran jönnek hozzá látogatók – mesélte Keskenyné Dobos Krisztina, miközben Morzsi határozottan követelte tőle mancsával a simogatásokat. A békés jószág hosszú évekig élt az utcán, a Széchenyi lakótelep kedvenceként. A helyiek etették, itatták, az állatotthon munkatársai is rendszeresen ellenőrizték. Hiába a gondoskodás, sajnos az eb egy júliusi napon nagyon rosszul lett, mint kiderült, méhgyulladásban szenvedett. Még éppen az utolsó pillanatban sikerült egy életmentő műtéttel segíteni rajta.

Morzsi
Nyáron életmentő műtétet hajtottak végre Morzsin
Fotó: Nagy Balázs

Izgalmas napok jöttek, de Morzsi igazi harcos

Morzsi az Állatotthon gondozásába került, több százan izgultak érte, de az eb szerencsére napról napra jobban lett, és hamarosan meghálálta a törődést.

– Békés kutya volt korábban is, de kerülte az érintést, csak néha engedett meg egy-egy simítást. Aztán szépen kinyílt, már a műtét utáni napokban is nyalogatta a kezünket, odafúrta az orrát, hálálkodott. Ez számunkra több szempontból is szívmelengető – fogalmazott az állatotthon vezetője.

Bár az eb a nehezén túl van, még jócskán akadnak feladatok az egészségét illetően.

– Szívférges, így ezt a problémát is orvosolunk kell. Ugyan elkezdtünk egy gyógyszeres kúrát, de azt tapasztaltuk, hogy nem jól bírja a mája, így most májvédőt kap.  Bízunk benne, hogy hamarosan folytathatjuk a kezelést – mondta Keskenyné Dobos Krisztina. Hozzátette, emellett mostanában a kutya egyik hátsó lába is fáj, Gödre viszik majd egy professzorhoz további vizsgálatokra.

– De nagyon bízunk benne, hogy teljesen rendbe jön,  igazi harcos amazon a mi Morzsillánk – fogalmazott mosolyogva az állatotthon vezetője. A név nem elírás, Krisztina szerint a harcos vér mellett csipetnyi „fenséges” jellem is helyet kapott Morzsiban, így elkeresztelték a hálás csahost.

Morzsilla, aki koldusból lett igazi királylány

Egy nagy fa lombjának árnyékában áll Morzsilla pompás háza, mely fűthető,  az előtető pedig csak fokozza a kényelmet. A napokban egy saját kennel is érkezik,  szintén fűthető házzal, így készülnek a hűvösebb napokra. A kifutójában egy kék kagyló alakú medence áll, így a forró napokon sem kellett messzire menni, hogy lehűtse magát.

– Szó szerint elkényezteti mindenki. A látogatók mindig finom falatokkal érkeznek, bár azt hiszem már kijelenthetjük, hogy a kedvence a húsleves, sok répával és brokkolival – sorolta mosolyogva Krisztina. Az eb békésen tengeti mindennapjait, most már szívesen fogadja, sőt kéri a simogatást és babusgatást, minden kedvességért nagyon hálás.

– Mióta saját közösségi oldala van, még többen kíváncsiak rá, még Szombathelyről is érkeztek vendégei! Nagyon szeretjük őt, és bízunk benne, hogy sikerül teljesen rendbe hozni az egészségét. A hosszú, utcán töltött évek után végre megtapasztalhatja milyen az, hogy saját helye van, biztonságban,  nyugalomban élhet, nagy szeretetben, sok finom falattal. Ezt minden kutya megérdemelné – fogalmazott Keskenyné Dobos Krisztina.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában