Összefoglaló

4 órája

Szelevényi gázrobbanás: indítványozták az anya letartóztatását – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Továbbra is megfeszített munkát kíván a nyugat-magyarországi árvízhelyzet. A Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság Védelmi Osztagának további 16 munkatársa indult el szerdán Szolnokról a nyugat-magyarországi árvízi helyszínekre, ezzel 161-re emelkedett a dunai és lajtai védekezésben közreműködő jászkunsági kollégák száma.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Szeptember 19-én csütörtökön délelőtt szokatlanul sok rendőrjármű, illetve népes sokadalom állt a Szolnoki Törvényszék épülete előtt. Most kiderült, miért is szállta meg Szolnok több pontját is a Készenléti Rendőrség.

Az Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészség Központ fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelték az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban csütörtök délután. A szervezők szakmai előadásokkal készültek.

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt indítványozta egy 28 éves szolnoki férfi letartóztatását, aki az elmúlt hónapokban 6 millió forint értékben lopott kábeleket vonatokból. Börtönbe kerülhet a vasúti fosztogató...

Kétkerékre pattant a szajoli Tiszavirág Óvoda. A gyerekek nagy izgalommal gyülekeztek feldíszített kerékpárjaikkal, hogy nekivágjanak a kijelölt útvonalnak. Az intézmény három csoportjának (Csipkerózsa, Pillangó és Katica) az óvodásai a hozzájuk csatlakozó szülőkkel, polgármesterrel, alpolgármesterrel és képviselőkkel egy nagy kört tettek meg a település utcáin.

Árokba borult egy személyautó csütörtökön délelőtt a 31-es főút Jászapáti és Jászjákóhalma közötti szakaszán, a 94-es kilométerszelvény közelében. A jászberényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. Az érintett útszakaszon a műszaki mentés ideje alatt félpályán haladt a forgalom.

A Duna menti településeken emberfeletti árvízvédelmi munka folyik, melyben a hivatásos szervek mellett önkéntesek is aktívan részt vesznek. Pócs János országgyűlési képviselő és csapata szerdán Pócsmegyeren segítette az árvíz elleni védekezést.

Kiszökött négy ló éjjel az örményesi lovardából, a 4-es főúton haladtak Törökszentmiklós, illetve Szolnok irányába. Egy állatot még éjjel megtaláltak, kettőt reggel Törökszentmiklósnál, egy lovat, Málnát pedig csütörtök délután.

Még májusban robbant fel egy szelevényi családi ház, a szörnyű eset az egész környéket sokkolta. Az épületben tartózkodó anyát és 10 év körüli gyermekét súlyos-életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A szelevényi gázrobbanás ügyében azóta vádat emelt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség és indítványozták az anya letartóztatását minősített emberölés miatt.

Késésben volt a paradicsomszállítmány leadásával, ez lett a veszte annak a kamionsofőrnek, akit Szolnoknál kapcsoltak le a NAV pénzügyőrei. A mágnessel manipulált tachográf használata rendkívüli módon kockázatos, ezért a sofőrt 1 millió forintra bírságolták

Két éve egy falunapon kezdődött a rákócziújfalui sportegyesület története. A kezdők és haladók heti rendszerességgel edzenek, a nemrégiben Ausztriában tartott világbajnokságon be is bizonyították, hogy nem hiába. A Triász Íjász Egyesület több mint negyven tagot számlál. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában