Prevenció

6 órája

Jubileumot ünnepel az Egészségfejlesztési Iroda – galériával

Az Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészség Központ fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelték az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban csütörtök délután. A szervezők szakmai előadásokkal készültek.

Pakainé Pusztai Nóra

Tíz éve működik a lakosság egészségéért a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodája. A jeles alkalomból tartott rendezvényen csütörtökön Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere köszöntötte a vendégeket.

Egészségfejlesztési iroda
Az Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészség Központ fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelték csütörtökön
Fotó: Mészáros János

– Tíz év eredményei azt mutatják, hogy volt értelme elkezdeni – emelte ki az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ földszinti termében tartott megnyitón.

Hozzátette, kistérségi szinten működő programról van szó, melyben az együttműködés a kulcs. Beszédében a szolnoki egészségügyi intézményekben folyó munkát méltatta.

Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főigazgatója kiegészítette: az iroda létrehozása tíz évvel ezelőtt egy uniós program része volt. Azóta a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő folyamatos finanszírozást biztosít ahhoz, hogy szűrőprogramok meg tudjanak valósulni.

– A primer prevenció a szemléletformálás, a szekunder maga a szűrés. Mindkét formára komoly igény mutatkozik a helyi társadalom részéről – fogalmazott bízva abban, hogy tíz év múlva hasonló sikerekről beszélhet majd. 

Élen jár a prevencióban az Egészségfejlesztési Iroda

A rendezvényen kiderült, az egészségfejlesztési irodák hálózatának célja egyebek mellett a magyar lakosság egészségi állapotának javítása, az egészségben eltöltött évek számának növelése. A hálózat lehetővé teszi Magyarországon, hogy a különböző területeken élők a hasonló szolgáltatásokhoz egyenlő mértékben férjenek hozzá. A szűrések Szolnok és a járás 17 településén ingyenesen igénybe vehetők. A rendezvényen szakmai előadásokat tartottak, a felkért előadók témájukkal szorosan kapcsolódnak az iroda elsődleges feladatához, a prevencióhoz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában