Szoljon podcast

2024.08.27. 15:43

Közel 60 különféle programot kínálnak a Szolnok napján - videóval

Számos helyszín, hatvan különböző program. A Szolnok napja rendezvény elemeit szinte felsorolni is nehéz. A részletekről kedden az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban sajtótájékoztatót tartottak.

Pakainé Pusztai Nóra

Az ezredforduló óta már közel egyhetessé nőtte ki magát a Szolnok napja programsorozat, a részletekről kedden az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban tartottak sajtótájékoztatót. 

szolnok napja, sajtótájékoztató
 A Szolnok napja programsorozatról tartottak sajtótájékoztatót kedden 
Fotó: Nagy Balázs

– Sok rendezvény van a városban, amit hétről hétre tapasztalunk, de szeptember 1-je az a nap, amikor Szolnokról van szó – kezdte a kedden tartott sajtótájékoztatót Fejér Andor alpolgármester.

A jeles dátum a vasút Szolnokra érkezéséhez köthető, 2000 óta egyre bővülő, színes programkavalkáddal ünnepelhetünk. A sorozat egyik csúcspontja, hogy nosztalgiavonat begördül a vármegyeszékhelyre, teszi mindezt szombaton 10 óra 23 perckor.

 A város kulturális, közösségi életének olyan esszenciáját nyújtja ez a hétvége, ami országosan is példaértékű 

– hangsúlyozta Molnár Lajos Milán, azt Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója.

Két új helyszín – Kultúrpince, illetve a Várkapu Szolnok Látogatóközpont – is bekapcsolódik az idei rendezvénybe.

Hajnal Anna, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ munkatársa részletesen is ismertette a programokat, melyek már csütörtökön a Damjanich János Múzeumban tudományos ismeretterjesztő beszélgetésekkel kezdődnek el. 

Katonazenekari fesztivál is színesíti Szolnok napját

Augusztus 30-án délelőtt koszorúzásokat tartanak a Szolnok napi emlékhelyeken, ezen a napon rendezik meg a 27. Szolnoki Regionális Katonazenekari Fesztivált a Tiszai Hajósok terén délután öt órától. Molnár János, a Szolnoki Légierő Zenekar vezetője vette át a szót. Kiemelte, Debrecen, Hódmezővásárhely és Tata mellett természetesen a szolnokiak is szerepelnek majd. A gyepshow bemutatókat összevont zenekari darabok követik. 

Rónyai László, a Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Igazgatóságának vezetője a tizenöt elemet magában foglaló 1100 éve Európában, 20 éve az Unióban programról beszélt.

– A Hild téren egyebek mellett felállított Gasztrobusz bemutatja a magyar konyha büszkeségeit, a hungarikum játéktér interaktív módon ismerteti meg a vármegyei értékeket – foglalta össze. 

Természetesen idén sem marad el a születésnapi torta, melyet a Szolnoki Szakképzési Centrum diákjai készítenek el. 

A programok több helyszínen, így például a Hild János téren, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban, a Pelikán parkolóban, a Reptárban, a Máv járműjavítóban, illetve a Várkapu Szolnoki Vártörténeti Látogatóközpontban zajlanak majd. A részleteket hallgassák meg szoljon.hu podcastadásunkban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában