Szoljon Insta

2024.09.16. 20:02

Kivilágos kivirradtig fesztivál Kisújszálláson - galériával és videóval

Az idei Kivilágos kivirradtig fesztivált az eső kicsit átalakította, de a szervezők és a szereplők alkalmazkodtak az új körülményekhez.

Daróczi Erzsébet

A programok jó részét a Vigadó Kulturális Központban tartották meg. A főzőverseny és a kirakodóvásár a szokásos helyén reggeltől zajlott. A kondérokban készültek a káposztás ételek, de volt itt szarvas pörkölt, csülökpörkölt, karcagi birkapörkölt, tyúkos káposzta, székely káposzta, vegán töltött káposzta is. A vásárban pedig kézműves termékeket vehettek a kilátogatók. A zenei aláfestést és a jó hangulatot a sátrak között az UV Trió biztosította, többen táncra is perdültek.    

Az idő ugyan nem volt kegyes, de sok program közül választhattak a fesztiválra látogatók
Fotó: Daróczi Erzsébet

A Vigadóban a fesztivál és a főzőverseny megnyitója után átadták a Legszebb konyhakertek és a Virágos Kisújszállásért díjakat.

A színpadon aztán felléptek a helyi olvasókör tagjai, őket neves művészek követték operettekkel, majd Bo Viktor énekelt, aztán a kisújszállási örömtáncot, humor és könnyűzenei műsor követte. Az előtérben a helyi kézművesek tartottak interaktív bemutatót az érdeklődőknek.

A főzőverseny zsűrije eközben Horváth Ferenc mesterséf vezetésével tanácskozott, hiszen 33 ételt kellett megkóstolniuk és értékelniük. A kinti programot egész nap veterán járművek kiállítása is színesítette.

Az idő ugyan nem volt kegyes, de sok program közül választhattak a fesztiválra látogatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!