Kosárlabda

2024.09.16. 19:00

Harmadik lett a Jászberényi KSE a Szaniszló Sándor-emléktornán

Az elmúlt hétvégén Miskolcon rendezték meg a hagyományos Szaniszló Sándor-emléktorna küzdelmeit, amelyre az idén is meghívást kapott a Jászberényi KSE legénysége. A kék-fehérek a harmadik helyen végeztek a négy csapatot felvonultató felkészülési tornán.

Varga Csaba

A VII. Szaniszló Sándor-emléktorna elődöntőjében az NB I/B Zöld csoportjában érdekelt Dunaharaszti MTK együttese volt a Jászberényi KSE ellenfele. Nem indult jól a jászságiak napja, ugyanis az autópályán összeszedett defekt és a kerékcserét követően futott csak be a berényiek busza Miskolcra, a torna helyszínére.

Szaniszló Sándor kosárlabda emléktorna7
A kék mezes Jászberényi KSE fölényes győzelmet aratott a VII. Szaniszló Sándor-emléktorna bronzmeccsén
Fotó: Mogyorósi Zsolt Pipó/ Észak-Magyarország

Jászberényi KSE–Dunaharaszti MTK 85–92

JKSE: Boka-Magó 23/18, Zsók 21, Csomós 13/9, Kinney 11, Lewis 10/3, Német 5/3, Oroszi 2 és Szálkai. Edző: Puskás Artúr.

Emiatt meglehetősen enerváltan kosárlabdáztak a jászságiak, akik közül Pintér Dávid és Lewis Chester hiányzott. Az aggresszív védekezés ezúttal elmaradt, bár a támadójátékkal nem volt különösebb gond. A jól dobó DMTK kétszámjegyű vezetéshez jutott harmadik negyedben, amit már csak csökkenteni tudtak Boka-Magó Áronék, 85–92. 

– Gratulálok a Dunaharasztinak, megérdemelte a győzelmet – mondta a lefújás után Puskás Artúr. – Frissebben kosárlabdáztak nálunk. Figyelmetlenek voltunk védekezésben, sorra buktuk el az egy az egyes párharcokat. 

A harmadik helyért a DEAC U23-as csapatával találkozott a JKSE. A debreceniek ezúttal több 17 éves korú fiatallal álltak fel a meccsen.

Jászberényi KSE–DEAC U23 112–63 (31–14, 27–19, 25–11, 29–19)

JKSE: Csomós 21/6, Boka-Magó 21/9, Zsók 20/3, Kinney 20, Oroszi 16/6, Német Á. 8, Hamar 3, Sárközy 3, Szálkai, Tóth V. Edző: Puskás Artúr.

Nyoma sem volt az előző nap látott fásultságnak, a Jászberény kosarasai a feldobástól kezdve nagy energiákat mozgósítottak. Sorjáztak a jobbnál-jobb egyéni teljesítmények, aminek következtében átrobogtak a megilletődött debreceni csikócsapaton. Beszédes adatok, hogy a kezdő ötös minden tagja eljutott legalább 16 pontig, valamint csapatszinten 27 szerzett labdát és 31 gólpasszt tettek Csomós Kristófék a közösbe.

– Négy játékosunkat leszámítva fiatal és ennek megfelelően rutintalan gárda vagyunk és ennek megszerzését tanítani nem lehet – nyilatkozta a bronzmeccs után Puskás Artúr. – Ez egy szükséges folyamat, amit siettetni sem szabad. Mint az előző napi vereség, ahol nem dőltünk kardjainkba, úgy a bronzmeccsen elért győzelem után sem bontunk pezsgőket. Remélhetőleg hétfőtől már teljes csapattal tudunk dolgozni.

A kupagyőzelmet a házigazda MEAFC szerezte meg, miután 87–63-ra verte a Dunaharasztit a döntőben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában