Tájékoztatás

2024.09.16. 17:00

Hétfőtől megváltozott a szolnoki Ormos Imre park nyitvatartási ideje

Ezentúl reggel 7 és este 19 óra között látogatható a város legnagyobb szabadterületű közösségi tere.

Mészáros Géza

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a hivatalos közösségi oldalán jelezte, hogy a vármegyeszékhely Tallinn városrészében található Ormos Imre park őszi nyitvatartási ideje szeptember 16-tól, hétfőtől megváltozott. Ezentúl reggel 7 és este 19 óra között látogatható a város legnagyobb szabadterületű közösségi tere.

Nyitvatartási idő, Ormos Imre Park,Szolnok
Az Ormos Imre Park bejárata
Forrás: Beküldött fotó

Az egykori Vörös csillag, ma Városmajor út mentén megépült, mintegy 22 ezer négyzetméteres közösségi tér dr. Ormos Imre nevét viseli. A Kossuth-díjas botanikus volt ugyanis, aki az 1939-től épült és ’41-től Magyar Királyi Szolnoki Honvéd Csapatkórház néven, majd 1947-től Állami Tüdőgyógyintézetként, később Tüdőkórházként működő egészségügyi intézmény parkját megtervezte, annak növényvilágát betelepíttette.

Az évek óta nem funkcionáló, folyamatosan omladozó kórházépületet a közeli években lebontották, s miután a park megmaradt helyi jelentőségű védett természeti területnek, ezért ősfáit megtartották. A terület egy részén lakóparkot építettek, a telkek eladásából befolyt 300 millió forintot a város a Vízpart körúti bentlakásos idősotthon harmadik szárnyának megépítésére fordította. Az Ormos Imre parkot 2021. április 30-án nyitották meg hivatalosan.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában