Szoljon Insta

2023.08.25. 11:25

Bámulatos tárlat mutatja be a csontok lenyűgöző világát Karcagon – galériával

Csontvilág címmel nyílt meg Albert Krisztián háromszoros Európa-bajnok preparátor önálló kiállítása a Györffy István Nagykun Múzeumban.

Daróczi Erzsébet

Korán kezdett érdeklődni a természeti jelenségek iránt

Fotó: Daróczi Erzsébet

Dr. Nagy Molnár Miklós múzeumigazgató köszöntője után Kapocsi István, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság általános igazgatóhelyettese nyitotta meg a rendhagyó tárlatot.

– Albert Krisztián alkalmazott környezetkutató diplomát szerzett, jelenleg környezetvédelmi szaktanácsadóként dolgozik – hangzott el a megnyitón.

– Nagyon korán kezdett érdeklődni a természeti jelenségek iránt, 2006-ban a Curie környezetvédelmi versenyen csapatával az országos döntőig jutott. Krisztiánnal a versenyre való felkészülés idején találkoztam először a Kecskeri-pusztán – emlékezett vissza Kapocsi István.

– Akkor kezdett gyűjteni tojáshéjakat, elhagyott fészkeket, tollakat, csontokat, koponyákat és ezeket csoportosította. Az első csontvázát 2007-ben a karcagi nagyszülők házánál rakta össze. 2014-től egyetemistaként a második világháború Karcag környéki eseményének tárgyait kezdte gyűjteni, rendszerezni, a szemtanúk információt feldolgozni. A HNP Igazgatósággal az Ifjú Kócsagőr verseny keretén került szorosabb kapcsolatba, 2018-ban országos harmadik lett.  Tapasztalatait, megszerzett tudását szemléletformáló eladásokon igyekszik átadni. Baráti körében már vannak preparátor követői is – sorolta Kapocsi István.

Az alkotásokat Krisztián mentora, Sipos György preparátor-dermoplasztikus mutatta be, majd a preparálás néhány kulisszatitkába is beavatta a szép számmal összegyűlt érdeklődőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában