Összefoglaló

2024.09.07. 20:40

Dübörög a Gulyásfesztivál Szolnokon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Megkapta a génkezelést Kenifel Ádin. A jászkunsági kötődésű, Duchenne-féle izomdystrophiás kisfiúval szinte csodát tett a génterápia, erősebb lett, jobban mozog, és a beszéde is kitisztult. Az örökmozgó kis hős már hazatért Dubajból és itthon gyógyul tovább, erősíti a szuperhős izmait.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Kerek évfordulót ünnepelhet a Varró iskola. Szeptember 11-ig látható a „Varró 55” kiállítás a Csokonai könyvtárban a Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium egykori tanulóinak alkotásaiból.

A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulás elismeréseit adták át a napokban a Vízpart körúti idősek otthonában. Oklevelet vehetett át Fazekas Ildikó, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény Kaán Károly úti telephelyének részlegvezetője.

A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulás elismeréseit adták át a napokban a Vízpart körúti idősek otthonában. Oklevelet vehetett át Tücsök Jánosné, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Szociális Szolgáltató Besenyszögi Központja közösségi gondozója.

Az önkormányzat és a Jászsági Pálinka Lovagrend szeptember 13. és 14. között rendezi meg a XIII. Jászkiséri Nemzetközi Pálinka- és Párlatversenyt. A pálinkamustra célja egyebek mellett a minőségi pálinkafogyasztás népszerűsítése.

A hét utolsó, pihenőnapján sem kell feltétlen unatkozi a vármegyében. Szolnokon és Cibakházán is nagyszabású vásár várja az érdeklődőket vasárnap.

Szombaton három strandröplabda pályával gyarapodott a szolnoki Tiszaliget.

Szombaton korán megtelt élettel a szolnoki Tiszaliget, akadt olyan főzőhely, ahol már reggel hatkor nekiálltak az ínycsiklandó fogások előkészítésének. S amíg a finom ételek rotyogtak a bográcsokban, különféle programok szórakoztatták a a rendezvény látogatóit.

Az első félidőben kétgólos hátrányba került Horváth Csaba együttese a Kecskemét második csapatával szemben. A második játékrészben viszont ki tudott egyenlíteni a Szolnoki MÁV, a fordítás viszont már nem sikerült.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában