Kosárlabda

2024.09.07. 22:12

Kikapott az Olaj a szlovákiai kosártornán

Újabb teszttornán vesz részt az NHSZ-Szolnoki Olajbányász kosárlabdacsapata, amely a szlovákiai Iglón, a Spisska Nova Ves City elnevezésű kupán érdekelt a hétvégén. Első meccsükön tíz pont különbséggel kikaptak a cseh Pardubice együttesétől. Így vasárnap a harmadik helyért fognak játszani.

Varga Csaba

Ezúttal nem termett babér a piros mezes szolnoki csapatnak

Fotó: Mészáros János

Az Olaj első ellenfele a cseh bajnokság elmúlt szezonjának hatodik helyezettje, a Pardubice legénysége volt. A találkozó előtt Jan Szotnar, a Pardubice edzője azt mondta a klub honlapján: – A magyar bajnokság hosszú ideje egy nagyon jól finanszírozott versenysorozat, amelyben sok színvonalas külföldi játékos lép pályára. A Szolnok azon csapatok közé tartozik, amely nagyon jó eredményeket ért el az elmúlt szezonokban, ezért nagyon nagy kihívásokkal teli mérkőzésre, kemény kosárlabdára számítok. Mi már a felkészülési utolsó szakaszéba lépünk, amelyben három meccs vár ránk, és nagyon fontosnak tartom ezeket, hogy megmutassuk, hogyan tudjuk nagyon magas szinten kosárlabdázni, jó ellenfelekkel szemben.

A szolnokiak soraiba pénteken megérkezett az amerikai hátvéd, Marcus Lewis, aki a csapattal tartott Iglóra. Ellenben nem számíthattak a combizomhúzódással bajlódó, Sztrahinja Jovanovicsra.

Nehezen indult be az Olaj, ellenben a csehek sorra szerezték pontjaikat és az első negyed végén már tíz pont volt az előnyük. Ráadásul a mieink edzőjét, Oliver Vidint reklamálásért kiállították a játékvezetők. A folytatásban sem változott a helyzet, 43–29-es Pardubicei vezetéssel zárult az első félidő. A továbbiakban csökkentett hátrányán a szolnoki csapat, de a vereséget nem tudta elkerülni.

BK KVIS Pardubice–NHSZ-Szolnoki Olajbányász 78–68 (24–14, 19–15, 23–17, 12–22)

Az Olaj pontdobói: Szubotic 20/3, Lewis 11, Pallai 10/6, Aimaq 9/3, Lukács 7/3, Krnjajszki 5/3, Peringer 2, Rudner 2, Horváth Á. 2, Arabo.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában