Átadó

2024.09.07. 19:50

Három strandröplabda pálya is szolgálja mostantól a szolnoki sportolókat – galériával és videóval

Szombaton három strandröplabda pályával gyarapodott a szolnoki Tiszaliget.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

A strandröplabda szerelmesei immáron a tiszaligeti tenisz központnál újonnan épült három pályán is űzhetik kedvenc sportágukat. A szombati átadó ünnepséget Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. vezetője nyitotta meg.

NAGY1119
Szombaton ünnepélyesen átadták a szolnoki strandröplabda pályákat
Fotó: Nagy Balázs.

– A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola nyolc sportágában ezerhatszáz sportoló számára biztosítja az utánpótlás nevelést, a tehetséggondozást – kezdte Rózsa József. Hozzátette, a röplabda szakosztály már a kezdetektől tagja a sportiskolának, az eltelt több mint harminc évben pedig szép eredményeket értek el a sportolóik.

– Az utóbbi esztendőkben hatalmas fejlődésen ment keresztül a strandröplabda, amely az olimpián is igen népszerű, látványos sportnak számít – fogalmazott. Hozzátette, a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskolában, mint fiatal szakág, jelenleg negyvenöt igazolt strandröplabda játékossal és három edzővel van jelen, sportolóik pedig már az elmúlt néhány hétben szép eredményeket értek el az utánpótlás versenyeken.

Hogyan is készül egy strandröplabda pálya?

Rózsa József elárulta, a beruházást önkormányzati támogatásból, valamint TAO forrásból fedezték, a teljes költség több, mint harmincegymillió forint volt.
– A korábbi tizenegy teniszpályából kettőt átalakítottunk, így épülhetett meg a három strandröplabda pálya. Ezek érdekessége egyebek mellett, hogy speciális homok borítja őket. Nulla egész egy tized milliméter átmérőjű szemcsékből áll, ezeket negyvenöt centiméteres vastagságban terítették – mondta Rózsa József.

 Hozzátetette ötszáz köbméter található a pályákon, amely nagyjából nyolcszáz tonna tömeget jelent.

A sport a közösségi összefogást is erősíti

Ezt követően dr. Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár szólt a jelenlévőkhöz.
– Nem először járok itt és mindig örömmel jövök – mondta a politikus, hozzátéve, hogy Szolnok jelentős sportváros is, amiben a városvezetésnek nagy szerepe van. 

Dr. Simicskó István kiemelte, a sport értékeit a mindennapokba is könnyedén átemelhetjük, ezzel pedig minőségibb lesz az életünk.

– Ezek a pályák az életről szólnak, annak kicsinyített másai. Ezek küzdőterek, a mindennapokban pedig sokszor hatalmas küzdelmek folynak. Legyen szó egyéni vagy csoportos játékról, mégis a közösségi összefogást és az egy célért való küzdelmet erősíti. Valahogy így van ez az életben is – fogalmazott dr. Simicskó István.
Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere az egészséges életmódra nevelés fontosságát hangsúlyozta.

– A város különféle stratégiáiban előkelő helyen áll az egészséges életmódra nevelés. A legfontosabb cél, hogy a fiatalok hozzászokjanak a rendszeres mozgáshoz. Élvezzék ennek örömeit és ezt vigyék tovább felnőttkorukra is – mondta a polgármester. Hozzátette, a sportban kialakuló közösségekben emellett életre szóló kapcsolatok is kialakulhatnak.

Végül dr. Kun László, a strandröplabda liga elnöke is köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte, mindig nagy öröm pályát avatni, főleg vidéken.

– Hatalmas élmény közreműködni egy ilyen sportág munkájában, amely az utóbbi években gyönyörű eredményeket is hoz – fogalmazott. 

Dr. Kun László kiemelte, biztos abban, hogy a Tiszaligetben is komoly munka folyik majd, amelyre garanciaként Gulyás Ferenc edző nevét említette.
A beszédek elhangzását követően emlékplaketteket adtak át, majd a nemzeti színű szalag átvágása után a sportolók birtokba vehették a tiszaligeti strandröplabda pályákat. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában