Szoljon podcast

2023.06.30. 17:25

A legkiválóbb kórházi dolgozókat köszöntötték Semmelweis-napon, Szolnokon

A legelhivatottabb munkatársaknak járó elismeréseket adtak át a szolnoki Hetényi Géza Kórházban Semmelweis-nap alkalmából. A pénteki ünnepségen az egészségügyi dolgozók béremeléséről is szó volt.

Molnár-Révész Erika

Az egészségügyi dolgozók munkáját köszönték meg Semmelweis-nap alkalmából a Hetényi Géza Kórházban is

Fotó: Mészáros János

Egy 2016 óta élő szép hagyomány, hogy a kórház elhunyt kiválóságainak tiszteletére emléktáblát helyeznek el a Gergely-terem falán a Semmelweis-napi ünnepség részeként. Idén sem volt ez másként, az ünnepség dr. Pintér Sándor gyermekgyógyász főorvos emléktáblájának leleplezésével kezdődött. A professzor 16 éven keresztül vezette a Hetényi Géza Kórház csecsemő-és gyermekosztályát.

Az ünnepséget Piroska Miklós a kórház főigazgatója nyitotta meg, aki egyebek mellett az egészségügyi dolgozók béremeléséről is beszélt.

Július elsején történt meg a kormányzati döntésnek megfelelően a szakdolgozók egységes, 18 százalékos béremelése, amit ezúton is üdvözlök, és nagyon bízom benne, hogy a kormányzat azt a szándékát, mely a jövő évi béremelésre vonatkozik, maradéktalanul megvalósítja. 

– Emellett ki kell emeljem, hogy rendszerszinten több mint 10-12 éve nem volt a műszaki-gazdasági területen dolgozó kollégák esetében központi béremelési intézkedés. Arról kell, hogy tájékoztassam a kollégákat, hogy erre is minden intézet forrást kap a NEAK-finanszírozás keretében, és egy differenciált béremelést fogunk ezen keretösszegből az egyes szervezeti egységvezetők véleményének kikérésével végrehajtani– jelentette be a kórházvezető.

A megjelenteket dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte, aki megköszönte az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját.

– Jó megállni egy pillanatra, és a problémákat ugyan nem elfedve, mégis ünnepelni, mert azt gondolom, van mit. Ilyenkor, ahogyan a pedagógus pedagógusnapkor, ahogy egy köztisztviselő, aki az emberekkel bánik az ő, saját ünnepén, biztos vagyok benne, hogy elgondolkodik, hogy milyen áldás az, hogy olyan szakmát választott, amely emberekkel foglalkozik, ennek az összes nehézségével, kihívásaival, és felemelő voltával – hangsúlyozta a képviselő.

Dr. Bendó Mihály osztályvezető főorvos ünnepi beszéde után kitüntetéseket és okleveleket adtak át a legkiválóbban teljesítő egészségügyi dolgozóknak. Elsőként a dr. Ignácz István Segítsége Alapítvány díjának átadására került sor. Az elismerést idén dr. Vida Gábor, adjunktus,radiológus szakorvos kapta.

Ezt követte a Hetényi Géza Kórház kitüntetéseinek átadása.

Hetényi Arany Emlékérmet vehetett át Bekéné Pócs Gabriella, a Kardiológiai Osztály részlegvezető főnővére, Gulyás Andrea, a Nephrológiai Osztály hospice szakápolója, és dr. Kovács Ottó, az Általános Sebészeti Osztály főorvosa.

Hetényi Emléklapot kapott Belsőné Fehér-Csanádi Mária, az Aneszteziológiai és Intezív Terápiás Osztály szakasszisztense, Dankó Zsuzsanna, a Csecsemő- és Gyermekosztály osztályvezető ápolója, Berta Mihályné a Fül- Orr- Gégészeti és Szájsebészeti Osztály felsőfokú ápolója, Diósné Kácsor Krisztina, az Idegsebészeti Önálló Részleg felsőfokú ápolója, Simonné Ujlakán Erzsébet a rendelőintézet Bőr- és Nemibeteg Gondozójának asszisztense, Dér Henrietta, a rendelőintézet gyermekszemészetének csoportvezető asszisztense, Kis Edit, az Általános Sebészeti Osztály orvosírnoka, Ábelné Major Mária az Anyaggazdálkodási Osztály, valamint Bártfai Rita, az Elemzési és Kontrolling Osztálya munkatársai, továbbá Farkas Nándorné, az Élelmezési Osztály konyhai kisegítője.

Közterületen végzett újraélesztésért dicsérő oklevéllel tüntették ki Bozsó Lászlót és Csernák Ferencet a biztonságszervezési osztály munkatársait.

Az ünnepségen dr. Bani Ferenc, a szülészeti- nőgyógyászati osztály orvosa adjunktusi címet vett át.

A Magyar Orvosi Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területi Szervezetének „Orvosi Kamara-Szolnok” életműdíj elismerését idén dr. Szereday Ildikó tüdőgyógyász főorvos vehette át, a méltatás szerint 55 éves kimagasló orvosszakmai, vezetői tevékenysége és emberi magatartása alapján.

A Debreceni Egyetem Szolnoki Campus igazgatója, dr. Szabó Attila Péter oktatói tevékenységéért Blanár Ilona egyetemi ápolót részesítette elismerésben, aki a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főállású munkatársa, egyetemi okleves ápolója.

Az ünnepségen a címzetes főorvosi címek átadására is sor került, melyet idén tizenhatan vettek át.

A Semmelweis-nap a kórházban dr. Katona Károly, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal főigazgatójának pohárköszöntőjével zárult.

Címzetes főorvosi kinevezések: dr. Gál Róza, dr. Hegedűs Ilona, dr. Ila Erzsébet, dr. Juhász Zsuzsanna, dr. Lovász József, dr. Kiss Enikő, dr. Kiss Zsolt, dr. Kozma Katalin, dr. Malatinszki András, dr. Mélász Szigetvári Réka, dr. Nagy Zsuzsanna, dr. Olariu Zsolt, dr. Szilágyi Katalin, dr. Varjú Éva, dr. Vass Éva, dr. Weress Ákos.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában