Állatbarát esemény

2 órája

Nyomkeresésre hívta az újszászi diákokat az állatok világnapja

Fontosak az állatok! Ezt bizonyították be az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjai. Az intézményben az állatok világnapjára emlékeztek az iskola tanulói és pedagógusai.

Rimóczi Ágnes

Az Állatok világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában is megemlékeztek az állatok világnapja szépségeiről.

állatok világnapja Újszász
Különleges plakátkiállítás is nyílt az újszászi iskolában az állatok világnapja alkalmából
Forrás: Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

– Minden osztálynak lehetősége volt plakátokkal megmutatni, mit jelentenek számukra az állatok. Kreatív és színvonalas alkotások születtek, melyeket az aulában mindenki megtekinthetett – számoltak be az eseményről az intézmény közösségi oldalán.

A bejegyzésből kiderült: a tanulók elhozták kedvenc plüssállatukat, melyekből kedves kis kiállítást szerveztek, igyekezve az állatokat vizes- és szárazföldi élőhelyükre kiállítani.

Állathangok szóltak az állatok világnapja alkalmából

– Ez alkalomból az alsós tanulóknak vetélkedőt hirdettünk, amelyre négyfős csapatokat vártunk. Memóriajáték, találós kérdések, puzzle és különbségkereső: többek között ilyen feladatokban mérhették össze a tudásukat a csapatok. A feladatok között az állathangok felismerése és a nyomkeresés volt a legnépszerűbb játék – részletezték.

Az iskola illetékesei kiemelték: ezekkel az eseményekkel törekednek felhívni a tanulók figyelmét az ember és állat közötti barátság erősítésére, az együttélés fontosságára.

állatok világnapja Újszász
A gyerekek plüssállatokat is hoztak az eseményre
Forrás: Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában