Hirdetés

2024.09.16. 15:11

Keresett szakmunkás állások Dunakeszi és a környező városok munkaerőpiacán

A szakmunkások iránti kereslet egyre csak fokozódott az elmúlt években. Dunakeszi és a környező városok – beleértve a fővárost is – szintén rengeteg lehetőséget kínál a képzett szakemberek számára. Következzen néhány példa az állásportálokon rendre elérhető szakmunkás álláslehetőségekre!

PR cikk

Forrás: freepik.hu

Gépkezelő

A különböző gépkezelői állások meglehetősen gyakran tűnnek fel az álláskínálatban, akár Dunakeszi és környéke vonatkozásában is. Ezek egy része csupán betanított munkavégzést takar, ugyanakkor bizonyos gépekre szakosodott, képzett gépkezelőket is gyakran toboroznak a munkáltatók. 

Ezt megerősíti a régió álláspiacával foglalkozó dunakesziallas.hu weboldala is, amely portálon több alkalommal is előfordultak már gépkezelői, sőt, gépszerelői munkalehetőségek is a szakmunka álláskategória alatt: https://dunakesziallas.hu/allasok/szakmunka.

A feladatokat a gépkezelői munkák kapcsán valamennyi esetben az adott gép/berendezés üzemeltetése, beállítása, karbantartása, valamint a gyártási folyamatok nyomon követése jelenti. Persze a konkrét tevékenységeket maga a gép típusa határozza meg, ami lehet például forgácsoló gép, présgép, anyagmozgató gép, szerszámgép és még számos egyéb berendezés, amivel kapcsolatos szakképesítésre valamennyi esetben szükség van a munkavégzéshez.

Lakatos / hegesztő

A lakatos és/vagy hegesztő képesítéssel rendelkező szakemberek előtt ugyancsak számos lehetőség nyílhat a térségben. Egyebek mellett a gépgyártás, az építőipar, az energetikai ipar vagy akár a logisztika területén tevékenykedő cégeknél is adódhat esélyük az elhelyezkedésre. 

Feladataik igencsak sokrétűek lehetnek, magában foglalva a hegesztés előtti előkészületi munkákat, a különböző fémalkatrészek legyártását és szerelését, az elkészült alkatrészek minőségellenőrzését, továbbá kisebb karbantartási tevékenységeket. Munkájuk összetettségéből adódóan a szakmai ismereteken túl kiváló műszaki tudásra, nagyfokú precizitásra és kiemelkedő problémamegoldó képességre is szükségük van a helytálláshoz. 

Autószerelő

Végezetül az autószerelői szakmáról és annak művelőiről sem feledkezhetünk meg, akik szintén kiemelten keresettek a munkaerőpiacon, beleértve Dunakeszit és a környező városokat is. Autószervizek, márkaszervizek, független műhelyek és autókereskedések is szoktak autószerelői állásokat hirdetni, vagyis valóban széles az elhelyezkedési lehetőségek skálája a területen jártas szakemberek számára. 

Feladataikat természetesen valamennyi esetben a tipikus autószerelői tevékenységek jelentik, gondolva itt a járműdiagnosztikára, az időszakos ellenőrzésekre, a mechanikai javítási munkákra, a műszaki vizsgára történő felkészítésre vagy olykor akár a gumiszereléssel kapcsolatos feladatokra. A hangsúly ezen állások esetében is a szakmai felkészültségen és tapasztalatokon van, ami mellett a munkáltatók rendszerint B kategóriás jogosítványt, önállóságot és a megbízható, felelős munkavégzés képességét is elvárják a jelöltektől.    

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában