Karcag

22 órája

Hazai versenyző bizonyult a legjobbnak az országos rummikubmegméretésen

Daróczi Erzsébet

Az elmúlt héten zajlott a VI. Karcag Kupa Országos Rummikub Verseny Karcagon, ahol a kilencvenhat versenyző huszonnégy asztalnál játszott. A versenyt Nagyné László Erzsébet, a Karcagi Kátai Gábor Kórház főigazgatója nyitotta meg és szólt arról, hogy Karcagon nagyon sok embert vonz ez a játék az iskolásoktól a nagyszülőkig, a hat éve alakult klubnak már ötven tagja van. 

rumikubmegméretés,karcag,győzets
Czinege Magdolna (középen) nyerte a rangos tornát
Fotó: Daróczi Erzsébet

 

Nem véletlenül népszerű a rummikub, hiszen az összetartozáson, a barátságon, az ismerkedésen túl biztosítja az agykontrollt, a memória fejlődését az idősebbeknek, a fiataloknak pedig a fejlesztését

 – mondta a főigazgató. 

Turi Sándor játékmester elmondta, hogy éppen Gdańsk-ban, a rummikub-világbaj­nok­ságon szerepel a tizennyolc éves Lechner Máté, aki tavaly a városban nyerte meg élete első versenyét. Hozzátette: ez is mutatja, hogy Karcagról a világbajnokságra is el lehet jutni! 

A kupán a fővárosi csapatok mellett Szolnok, Debrecen, Kaba, Felsőtárkány, Monorierdő, Hajdúdorog és Karcag versenyzői mérkőztek. A verseny aranyérmese a karcagi Czinege Magdolna lett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában