Futsal

2024.09.15. 07:00

A címvédés a Tiszaföldvár SE célja az NB II.-ben

Hétfőn újra elkezdődik a szezon az NB II. Keleti csoportjában. A Tiszaföldvár SE az előző kiírást megnyerte, azonban nem vállalta a feljutást az élvonalba, így címvédőként várja az idei rajtot

Kovács Levente

A Tiszaföldvár SE címvédőként várhatja az idényt, ugyanis tavaly az alapszakasz után a felsőházban is az első helyen zárt, azonban nem vállalta feljutást, így idén ismét a másodosztályban indul.

Idén is a bajnoki címig menetelne a Tiszaföldvár SE
Fotó: Pesti József/ MW-archív

Az NB II. Keleti csoport mezőnyében három csapat cserélődött ki az előző szezonhoz képest, a Rubeola felkerült az élvonalba a TiSE helyett, az Airnergyt átsorolták a Nyugati csoportba, a Gyulaháza pedig nem vállalta az NB II-t. Helyükre a Maglód érkezett az NB I.-ből, miután egy év után búcsúzott élvonaltól, illetve két együttes feljutott, így a Kazincbarcikával és a lajosmizsei NNC Frogs csapatával teljes a tíz együttesből álló mezőny. Érdekesség, hogy utóbbi a Lurkó Focimániát búcsúztatta az osztályozón 7–6-os összesítésben.

Idegenben rajtol a Tiszaföldvár SE

A Tiszaföldvár annak a Gyöngyösnek az otthonában kezdi a szezont, amely tavaly ugyan kiesett, de felkérte a szövetség a maradásra – vélhetően a Gyulaháza visszalépése miatt. Mindezek ellenér óvatosan beszélt az első fordulóról Bozsó László vezetőedző.

– Az elmúlt két évben egyszer sem tudtunk nyerni a szezonnyitón, ráadásul Gyöngyösön mindig megszenvedünk. – nyilatkozta hírportálunknak Bozsó. – Ellenfelünk sokat erősödött nyáron, tapasztalt, rutinos játékosok érkeztek hozzájuk, így egy harcos meccsre számítok. A szezont tekintve bajnokként nem lehet más célunk, mint a címvédés, de úgy gondolom, hogy sokkal nehezebb lesz ez a szezon a tavalyihoz képest, ugyanis több erősebb csapat van. A keretben történtek változások, Sindel Roli és Szentmiklósi Dani távoztak tőlünk, érkezett viszont Volyák Péter Gyöngyösről, Pintér Dominik és Polónyi Zsombor pedig most kezdik futsalos karrierjüket. Illetve remélem, hogy Kasik Ákos családi rendezvényei ebben a szezonban nem a meccsnapokra esnek és többet számíthatok majd rá.

Az első fordulóban a TiSE tehát Gyöngyössel találkozik hétfőn 19.30-kor a Gyöngyösi Sportcsarnokban. A földváriak az első hazai meccsüket jó eséllyel csak a negyedik körben játsszák majd a megújult Homoki Sportcsarnokban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában