Nevelőszülői hálózat

Tegnap, 13:30

Felkészültek a kihívásokra az Ágota közösség új nevelőszülői

Nevelőszülőkkel bővült a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei szervezete. Tizenegyen vettek át a képzésről szóló tanúsítványt szerdán.

Pakainé Pusztai Nóra

Tizenegy új nevelőszülőt köszöntött szerdán az Ágota közösség, tanúsítványokat a szervezet szolnoki irodájában vehették át. A szükséges képzést elvégezve 9 család tárhatja ki kapuit. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében tehát újabb családjukból kiemelt fiatalok kaphatnak esélyt egy boldogabb gyermekkorra és arra, hogy a bizalom sebei gyógyulni kezdjenek egy-egy nevelőszülőnél. Idén februárban már bővült a hálózat, akkor a szerdaihoz hasonlóan adták át a tanúsítványokat. 

Új nevelőszülőket köszöntött az Ágota közösség Szolnokon
Fotó: Nagy Balázs

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató egyébként országszerte keresi az új nevelőszülőket, akik képzéseken vesznek részt, szolgáltatói nyilvántartásba vételük után otthonukba fogadhatnak majd gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában