Kosárlabda

2024.09.07. 13:31

Szoros tesztmeccsen jászberényi vereség

Újabb edzőmeccsen lépett pályára a nyáron alapos vérátömlesztésen átesett Jászberényi KSE NB I/B-s kosárlabda csapata. A kék-fehérek legutóbb legyőzték a Zöld csoportos Százhalombattát. Most azonban nem bírtak az ugyancsak második ligában érdekelt Vasas Akadémia gárdájával.

Varga Csaba

A berényieknél jó hír volt, hogy megérkezett soraikba régi-új játékosok, James Kinney. Ellenben Dékány Imre nem tudta vállalni a játékot.

Puskás Artúr edző ezúttal is űzte-hajtotta tanítványait 
Fotó: Pesti József / MW Archív

Jó védekezéssel és ponterős játékkal kezdett a JKSE, közülük Boka-Magó Áron hibátlan triplázással tett kilenc pontot a közösbe. Az egyre jobban fölpörgő vendégek azonban a második negyed elején eltüntették hátrányukat, sőt a félidő végére hat pontos előnyhöz jutottak, 35–41. A térfélcsere után hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. Izgalmas hajrában azonban a rutinosabb kosarasokból álló fővárosiak harcolták ki a győzelmet.

A jövő hétvégi folytatásban Miskolcra utazik a Jászberényi KSE legénysége, ahol a négy csapatos, hagyományos Szaniszló Sándor-emléktornán lépnek majd pályára.

JKSE–Vasas Akadémia 71–74 (22–19 13–22, 22–15, 14–18) A JKSE pontszerzői: Boka-Magó 19/15, Pintér D. 11/6, Német Á. 10/6, Oroszi 9/3, Kinney 6, Zsók 5, Kovács 3/3, Szálkai 2, Csomós 2, Lewis 2, Csornai 2.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!