Ajánló

3 órája

Mosolyséta, megemlékezések, asztrológia – szemezgessünk a pénteki programokból!

Néhány településen már pénteken emlékeznek az aradi vértanúkra. A tiszteletadó eseményeken túl számos szórakoztató program is várja az érdeklődőket a hét utolsó munkanapján. Jászberényben például mosolysétára indulnak, Tiszasülyön pedig az idősek- és a zene világnapja alkalmából szerveznek eseményt, Szolnokon akár a kínai asztrológiában is el lehet merülni. Íme egy kis ízelítő a pénteki programokból.

Rimóczi Ágnes

Az idő borongós, de így sem lesz hiány pénteki programokból. Vármegyeszerte számos esemény várja az érdeklődőket, a kikapcsolódni vágyókat.

pénteki program
A pénteki programok sorában Tiszasülyön Dósa Mátyás is fellép
Fotó: Mészáros János / Forrás: MW archív

A pénteki programok sokféle kikapcsolódást ígérnek

JÁSZBERÉNY A mosoly világnapja alkalmából a város is csatlakozott az országos mosoly naphoz. Ennek keretében szerveznek mosolyosétát pénteken délelőtt. A sárga ruhát öltő résztvevők tíz órakor indulnak a Conselve-parktól, útközben természetesen mosolyognak, és útközben mosolykártyákat osztanak azoknak, akikkel találkoznak.

KARCAG A város önkormányzata és a Déryné Művelődési Központ és Városi Könyvtár megemlékezésre és koszorúzásra várják a karcagiakat a Nemzeti Gyásznap alkalmából. A délután három órakor kezdődő esemény helyszíne az Aradi vértanúk tere lesz. Emlékező beszédet mond Bene Sándor emeritus nagykunkapitány.

KISÚJSZÁLLÁS Már pénteken megemlékeznek a településen az aradi vértanúkról. Délután három órakor rendezik meg a tiszteletteljes eseményt a Kálvin parkban, ahol emlékműsorral és koszorúkkal tisztelegnek a jelenlévők.

SZOLNOK Kínai asztrológiai előadásra várják az érdeklődőket délután fél ötkor a Verseghy Ferenc Könyvtárban. Kácsor Judit asztrológustól hallhatnak a résztvevők egy átfogó, ismeretterjesztő előadást, ahol azt is elárulja, ki mire figyeljen október hónapban, hogy minél gördülékenyebben menjen az élete.

Szintén 16.30-kor kezdődik egy író-olvasó találkozó a Verseghy könyvtárban. Kollár Betti találkozik az érdeklődőkkel az intézmény művészeti szalonjában.

TÖRÖKSZENTMIKLÓS Az aradi vértanúkra emlékeznek délután kettő órától a katolikus temetőben található honvéd síremléknél. Az eseményen az ökumenikus könyörgés után beszédet mond dr. Varga Imre jegyző, az ünnepi műsort a Törökszentmiklósi Református Oktatási Központ Bethlen Gábor Általános Iskola adja.

TISZASÜLY Az idősek és a zene világnapja alkalmából rendeznek közösségi zenés-verses eseményt a településen. Pénteken délután három órától várják a vendégeket, négy órakor kezdődik a program a művelődési házban. Köszöntőt mond Nagy Richárd polgármester, majd a zene és a versek lesznek főszerepben. Délután öt órától vidám óra kezdődik, Lőrincz Veronika, Harna Péter és Dósa Mátyás közreműködésével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában