Valós a veszély?

2 órája

Ismeretlen alak fotózott gyerekeket Szolnokon? Az idegen személyleírását is posztolta egy szülő

Aggasztó hírek tartják nyugtalanságban a szolnokiakat. A napokban arról terjedt beszámoló, hogy egy ismeretlen alak fotózott gyerekeket egy helyi buszon. Szintén most került elő annak a szolnoki kéjencnek az ügye, aki több ezer gyermekpornó-felvételt őrizgetett a számítógépén.

Rózsa Róbert

Gyanútlanul zötykölődtek a városban a szolnoki 7-es busz utasai hétfőn reggel. A járat épp Szandaszőlősnél tartott, amikor néhány iskolába tartó kislány különös dologra lett figyelmes: pár méterről, vakuval fotózgatja őket egy 25-30 év körüli idegen férfi. Hogy valóban ismeretlen alak fotózott gyerekeket Szolnokon, még kérdéses, az ügy mindenesetre futótűzként terjed a közösségi médiában – ráadásul nem egyedüliként.

ismeretlen alak fotózott gyerekeket
Állítólag egy ismeretlen alak fotózott gyerekeket egy szolnoki buszon, a kommentelők felháborodtak
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Kislányokra „vadászhatott”, állítólag ismeretlen alak fotózott gyerekeket Szolnokon

A feltételezett történetet az az édesanya osztotta meg, akinek tizenegy éves gyereke is a suttyomban lefotózottak között volt. Azt írta, kislánya nagyon megijedt, nem tudta, mit reagáljon, az volt a szerencséje, hogy a testvére kísérte az iskolába.

Az aggódó anyuka személyleírást is közölt a lehetséges fotózgatóról: a gyerekek egy rövid szőke hajú, barna kabátos alakot írtak le, aki szerintük piros telefonnal kattintgatott.

Az állítólagos ügyben feltett kérdéseinkre a Volánbusz Zrt. és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság is azt közölte, hogy bejelentés ennek kapcsán nem érkezett hozzájuk. Mindemellett a közösségi médiában sokan adtak hangot felháborodásuknak. Többen is feljelentést javasoltak az ügyben, egyesek pedig már tettlegességet szorgalmaztak.

Egy kéjelgőt már vád alá helyeztek

Nem ez az egyedüli pedofíliával kapcsolatos hír a napokban Szolnokról. A Szoljon.hu múlt kedden számolt be arról, hogy vád alá helyezték azt a szolnoki férfit, aki a bizonyítékok szerint több ezer gyermekpornó-felvételt tárolt otthonában.

Mint írtuk, az 56 éves pedofil férfi a szobájában száz, gyerekekről készült, kinyomtatott, bekeretezett fotót helyezett el. Szomszédai minderről semmit sem tudtak, mivel a férfi a szobájába még a saját édesanyját sem engedte be soha.

A pedofil férfi 2023 tavaszán bukott le, miután 18 gyerekről pornóképet készített és azokat feltöltötte az internetre. Azokat a szolgáltató vette észre és jelentette, a rendőrök pedig a férfi lakásán megtalálták az adathordozókat és a számítógépet, amelyeken a gyerekek meztelen képeit tárolta.

Letöltött több mint 2500, 12 évnél fiatalabb gyereket pornográf módon ábrázoló felvételt. Ezek között volt 38 olyan kép is, amelyen a sértett sanyargatása, erőszakolása volt látható

– nyilatkozta akkor az ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője. Ocsovai Ágnes elmondta, a férfi ellen most emeltek vádat.

A járási ügyészség vádiratában arra az esetre, ha a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, hét év börtönbüntetés kiszabására, és hét év közügyek gyakorlásától való eltiltásra tett indítványt – közölte Ocsovai Ágnes.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt majd.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában