Baltazár

3 órája

Többméteres kígyó tekereg egy cserkeszőlői parkban – galériával, videóval

Néhány hete indították a kezdeményezést a tiszazugi településen. Baltazár, a kőkígyó Cserkeszőlő parkjában immár többméteresre növekedett. A minap a helyi óvodások is elhelyezték festett kavicsaikat.

Pakainé Pusztai Nóra

Szivárvány, kismackó, pöttyös labda. Baltazár, a kőkígyó Cserkeszőlő szívében, a hivatal és az orvosi rendelő melletti parkban számos ötletes kavicsból áll. A minap a lelkes helyi óvodások saját maguk készítette apróságokkal gazdagították a közösség „házikedvencét”.

Kőkígyó Cserkeszőlő
Helyi óvodások maguk készítettek festett kavicsokat, hogy Baltazár, a kőkígyó Cserkeszőlő parkjában minél nagyobbra növekedjen
Fotó: Pakainé Pusztai Nóra

– Sárváron, de más településeken is találkoztam már ilyen kőkígyóval, ott egy szülői pár csinálta a saját gyerekének. Illetve Amerikában több nemzeti park is közzétette a saját alkotását, innen merítettük az ötletet – mondta Tálas- Molnár Erika közművelődési munkatárs.

Tekereg a kőkígyó Cserkeszőlő szívében

Hamar készített is egy plakátot, majd elhelyezte a kígyó fejét és az első pár követ, melyeket le is ragasztottak. Ezeket ugyanis nehéz lenne pótolni, mert éppen olyan formája van, mint egy valódi kígyónak. 

A közösségi oldalon van egy Kóborkövek csoport, amit két helyi hölgy hozott létre, a faluban sokan megkedvelték a kavicsfestést. Itt az a célunk, hogy Baltazár, a kőkígyó minél hosszabbra növekedjen

 – magyarázta az ötletgazda.

A szeptemberben megálmodott „házikedvenc” nagy népszerűségnek örvend, a lakosok szívesen ücsörögnek mellette a padon, figyelve a színes köveket. 

Közösen óvják a település kígyóját

– Hetente egyszer én is kijövök és a nem lekezelt köveket vízálló lakkal borítom, hogy az idő ne károsítsa – magyarázta Erika.

Ahogy a település közösségi oldalán fogalmaztak: Baltazár jelenleg még picike, de minden látogatója segíthet abban, hogy szép nagyra nőjön.

Nem kell hozzá mást tenni, mint festett kövekkel bővíteni a testét.

– Közösen neveljük, ápoljuk, vigyázunk rá. Úgy látjuk, a fiatalok és az idősek is kedvelik – tette hozzá Erika.

Jászkiséren szeptember eleje óta növekszik Csuszi

Szeptember elején költözött be Jászkiséren a Kossuth téri parkba Csuszi. Ahogy arról korábban beszámoltunk, akadt, aki halloweeni hangulatba öltöztette a dekorációt, míg mások katicabogárral, méhecskével és gyönyörű virágokkal díszített kövekkel egészítették ki. Csuszi még nem ér el a gyógyszertárig, ezért továbbra is várja a „kőtáplálékot”. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában