Összefoglaló

2 órája

Súlyosítanák a kislányt molesztáló polgárőr büntetését – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A keddi abonyi tűz egy sokgyermekes család otthonát tette lakhatatlanná. A műhelyépület és tároló lángjai a lakóépületben is komoly károkat okoztak, nincs rá esély, hogy a család visszatérhessen az ingatlanba. A helyszínre érkező polgármestert és kollégáit szörnyű látvány fogadta.

hírösszefoglaló
Forrás: Szoljon.hu

Aggasztó hírek tartják nyugtalanságban a szolnokiakat. A napokban arról terjedt beszámoló, hogy egy ismeretlen alak fotózott gyerekeket egy helyi buszon. Szintén most került elő annak a szolnoki kéjencnek az ügye, aki több ezer gyermekpornó-felvételt őrizgetett a számítógépén.

Kutyák és gazdáik lepték el Szolnok belvárosát, és mindezt öröm volt nézni – Séta az állatokért néven tartottak figyelemfelhívó kampányt a vármegyeszékhelyen szerda délután. A rendezvényen egyébként nem csak civilek, de a helyi kutyaiskolák is részt vettek.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egy nyugdíjas korú polgárőr büntetésének súlyosítását indítványozta. A férfi a vád szerint egy gyermeket molesztált. Közben az Országos Polgárőr Szövetség visszavonta az illető polgárőr-igazolványát, illetve etikai vizsgálatot rendelt el az érintett jászkunsági egyesület elnökével szemben.

Lesodródott az úttestről és fának ütközött egy személyautó Törtel közelében, a 4609-es út Cegléd felé vezető szakaszán csütörtök reggel. Egy ember utazott az autóban, ő ki tudott szállni. A műszaki mentést végző, ceglédi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

Néhány hete indították a kezdeményezést a tiszazugi településen. Baltazár, a kőkígyó Cserkeszőlő parkjában immár többméteresre növekedett. A minap a helyi óvodások is elhelyezték festett kavicsaikat.

Ünnepélyes útátadóra került sor október elsején délután Jászalsószentgyörgyön. A mintegy 380 millió forint vissza nem térítendő támogatásból elkészült fejlesztést három projektből valósították meg.

Megszerezte második sikerét a Szolnoki Dózsa Praktiker csapata az élvonalbeli vízilabda bajnokság jelenlegi szezonjában, miután szerda este öt góllal nyert a vendég Szeged ellen.

Több mint 17 kilogramm halat gereblyézett össze egy horgász a Tiszán. A horgászt tetten érték a parton, és horgászattal kapcsolatos bűncselekmény és állatkínzás miatt rendőrségi feljelentést tettek az ügyben. Az illetőt továbbá horgászrendjüknek megfelelően három-öt év közötti időtartamra kitiltják majd a szövetség vízterületéről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában