Kosárlabda

2 órája

Újabb meccset nyert az Olajbányász

Az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság harmadik fordulójának nyitó meccsén az NHSZ-Szolnoki Olajbányász csapata elsősorban a harmadik negyedben mutatott eredményes játékának köszönhetően 83–71-re nyert Szegeden.

Varga Csaba

Erőltetett menetben az Olaj legénysége, hiszen az elmúlt hat napban harmadik bajnoki meccsüket játszották, momentán csütörtök este a Szedeák otthonában. A vendéglátók egy bajnoki összecsapáson vannak túl, ami súlyos 33 pontos vereséggel ért véget Zalaegerszegen. A piros-feketék viszont hibátlanok, hiszen mindkét hazai mérkőzésüket, előbb a Kecskemét, majd az Oroszlány ellen is megnyerték.

Szolnoki Olajbányász
A piros mezes szolnoki legénység újabb győzelméhez nem fért kétség
Fotó: Mészáros János

SZTE-Szedeák–NHSZ-Szolnoki Olajbányász 71–83 (19–19, 22–18, 11–32, 19–14)

Újszegedi Sportcsarnok, 1000 néző. V.: Kapitány G., Minár L., Horváth Cs.

Szeged: Langley 15/3, Heath 14/6, Cseh B. 10/3, Zsíros 3/3, HERNDON 15. Csere: BALOGH SZ. 12, Anda 2, Mayer, Cohill. Vezetőedző: Simándi Árpád.

Szolnok: Jovanovics 9/3, LEWIS 23/12, Pallai 2, Szubotics 7/3, Aimaq 7. Csere: LUKÁCS 20/9, KRNJAJSKI 6/6, RUDNER 9/3, Peringer. Vezetőedző: Oliver Vidin.

Marcus Lewis duplájával indult a meccs, majd légiósai ponterőssége révén a hazaiak vették az irányítást, egyben a vezetést is. A 6. percben 13–4-es állásnál Oliver Vidin sem bírta tovább cérnával, magához rendelte gyengélkedő tanítványait. Lukács Norbert és Lewis kapták össze magukat, akik triplákat szórtak, majd Rudner Gábor is eredményes volt a palánk alól. A lényeg, hogy 19–19-es részeredménnyel zárult az első negyed. A folytatásban ismét Lukács villogott, elment az Olaj hat ponttal, a szegediek azonban nem hagyták magukat, egyenlítettek. Sőt, a nagyszünet előtt már ismét a rámenősen játszó hazaiak örülhettek 41–37-es vezetésüknek.

A fordulás után sem változott a játék képe, hol az egyik, hol a másik együttesnél volt az előny. Mintegy öt perc után azonban robbantott az Olaj, Sztrahinja Jovonovics is bekapcsolódott a pontgyártásba, közben javult a védőmunka és a lepattanózás is. Elbizonytalanodtak a hazaiak, amit meglovagoltak a szolnokiak, akik szinte nem tudtak hibázni a támadópalánk alatt, így a negyed végére 14 pontos különbséget építettek fel, 52–66. 

A záró játékrészben elég volt egy-két szolnoki pontatlanság, eladott labdák, feljött a lelkes hazai gárda. Három perccel a vége előtt 71–76-os állásnál a lehető legjobbkor jött Krnjajszki Borisz triplája, innentől már nem engedte ki a kezéből a győzelmet az Olajbányász. 83–71. Sikerüket elsősorban annak köszönhetik, hogy a triplacsatát 12–5-re, míg a lepattanó párharcot 39–27-re nyerték meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában