Testvériskola

2023.10.03. 16:00

Német diákok vendégeskedtek Mezőtúron

A Teleki Blanka Gimnázium német testvériskolájából érkeztek diákok Mezőtúrra. A fiatalok a városházába is ellátogattak.

Rimóczi Ágnes

Sok fiatal érkezett Weidából Mezőtúrra

Forrás: Szűcs Dániel Facebook-oldala

Weidai diákok vendégeskedtek Mezőtúron. A Teleki Blanka Gimnázium testvériskolájának, a németországi Georg-Samuel-Dörffel-Gymnasium tanulói a múlt héten érkeztek Mezőtúrra, akiket „Telekis” tanulók, illetve családjaik láttak vendégül. A Németországból érkező gyerekek tanórákra jártak, kirándultak és a mezőtúri diákokkal közösen számos programon vettek részt. Többek között ellátogattak a városházára is.

A városházáról gyönyörű kilátás tárult a diákok szeme elé
Forrás: Szűcs Dániel Facebook-oldala

– Köszöntöttem a gyerekeket és tanáraikat majd közösen megnéztük a várostörténeti kiállítást. Örülök, hogy ebben az évben újra felélénkült a két intézmény közötti diákcsere program, hiszen néhány hónappal ezelőtt „Telekis” tanulók látogathattak ki Weidába, akik sok szép élménnyel tértek haza – számolt be a látogatással kapcsolatban közösségi oldalán Szűcs Dániel polgármester. Hozzátette: a két intézmény testvériskolai kapcsolatának köszönhetően alakult ki 1997-ben Mezőtúr testvérvárosi kapcsolata Weidával.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában