Állapotromlás

3 órája

Leomlott a vakolat, szükségszerű a mezőtúri gimnázium felújítása

Leomlott a vakolat a mezőtúri Teleki Blanka Gimnázium homlokzatáról. A sajnálatos esettel kapcsolatban a városvezetés a felújítás fontosságát hangsúlyozta. Bíznak a mielőbbi megoldásban, s maguk is dolgoznak az ügy előmozdítása érdekében.

Rimóczi Ágnes

A mezőtúri Teleki Blanka Gimnázium homlokzatáról az épület mellett parkoló autóra hullott a vakolat szerdán. Mindez hajnali időpontban történt, szerencsére épp nem járt arra senki. Az esettel kapcsolatban a városvezető is megszólalt. Szűcs Dániel közösségi oldalán kiemelte: az, hogy leomlott a vakolat, rávilágít, hogy nem lehet halogatni az épület felújítását.

leomlott a vakolat
Leomlott a vakolat. A minapi eset rávilágít arra, hogy szükségszerű a mezőtúri Teleki Blanka Gimnázium felújítása
Forrás: Szűcs Dániel Facebook- oldala


– Majoros Gergely igazgató úr telefonon tájékoztatott arról, hogy a Teleki épületéről vakolat hullott le egy ott parkoló személyautóra. Személyi sérülés szerencsére nem történt, azonban az autóban anyagi kár keletkezett – olvasható a városvezető közösségi oldalán.

Terv van, de a felújítást elhalasztották

Szűcs Dániel emlékeztetett: korábban elkészült az iskola teljes körű felújításának terve, azt azonban később a nehéz gazdasági helyzet kedvezőtlen alakulása miatt elhalasztották. Mint írta: az intézmény homlokzatának állapota azóta sajnos tovább romlott, ezért a fejlesztés előremozdítása érdekében Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő úrral közösen több tárgyalást és egyeztetést is folytattak az elmúlt két évben.

Leomlott a vakolat, ez figyelmeztető jel

– A mostani sajnálatos üggyel kapcsolatban újabb megkeresést intéztem országgyűlési képviselőnk és a minisztérium irányába, amelyben kértem, hogy lehetőségük szerint tegyék lehetővé, hogy a Teleki gimnázium teljes körű felújítása mielőbb megkezdődhessen – írta a polgármester.

Ahogy rámutatott: bízik abban, az eset még jobban rávilágít arra, hogy az alma mater felújítása miért rendkívül fontos a város, az iskola tanulói és oktatói számára egyaránt.

– Igazgató úrral tartom a kapcsolatot, a fenntartónál a homlokzat sürgősségi javítását kezdeményeztük, hogy ne történhessen hasonló eset Mezőtúron –  emelte ki végül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában