Nemzeti ünnep

2024.08.04. 13:30

Kenyérsütő verseny: keresik Jászárokszállás legfinomabb kenyerét

Szent István király és az új kenyér ünnepére készül a város. Az augusztus 20-i programsorozathoz kapcsolódva rendezik meg az I. Árokszállási Kenyérsütő Versenyt.

Illés Anita

Az önkormányzat és a Petőfi Sándor Művelődési Ház első alkalommal hirdette meg az Árokszállási Kenyérsütő Versenyt, melyre egy darab fél kilogrammos kenyeret várnak a jelentkezőktől. A zsűri összbenyomás - íz, állag és küllem – alapján hoz döntést - olvasható a verseny felhívásában.

kenyérsütő verseny
Első alkalommal rendezik meg az Árokszállási Kenyérsütő Versenyt
Fotó: Illusztráció / Forrás:  Shutterstock.com

Augusztus 9-ig lehet nevezni a kenyérsütő versenyre

A nyertes az oklevél és a gravírozott serleg mellett megkapja az Árokszállás Kenyere címet. A helyieknek augusztus 9-én 12 óráig lehet nevezni személyesen a művelődési házban vagy az [email protected] címen, versenyzőnként egyféle kenyérrel. A tápláló, életet adó kenyeret augusztus 16-án 15 órától 17 óráig adhatják le a művelődési házban. A zsűri tagjai: Pethes Alajos séf, szakoktató, Csécsei Tamás pék és Támbáné Szabó Mária nyugalmazott pedagógus, háziasszony. Az eredményt a Szent István napi ünnepség keretében hirdetik ki, augusztus 19-én este az ünnepi koncert előtt.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában