Ypszilon

Mészáros Géza

Már a párizsi olimpia meghökkentő megnyitója is szándékosan világrengető provokáció volt a középszerű többség ellen a nemzetközi woke-mozgalom aktivistáitól, akik fejmosás tekintetében jó ideje tapasztalhatóan megszállták a „fejlett” nyugat államait.

Imane Khelif
Fotó: Fabio Bozzani / Forrás: AFP

A Szajna mentén tomboló ötkarikás őrülethullám a viharos nyitány után újabb botrányt vetett partra. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) az Y-kromoszómával, általa jellegzetes férfi hormonokkal rendelkező versenyzőket enged a női mezőnyben indulni, mely szervezetnek elegendő bizonyosság az adott személy útlevelében a nemi identitásra vonatkozó X. Míg a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) DNS-minta által állapítja meg a bokszolók hovatartozását.

S ha nem lenne elég a „Szabadság, Egyenlőség, Testvériség, vagy halál” mottóval hímzett 2024-es olimpiai zászló alatt elviselni a bizarr diszkriminációs arculcsapásokat, az egyenlőtlenséget, de az arrogáns ideológiai kioktatás mellett még a politika is ringbe szállt. A német Thomas Bach elnök vezette NOB ugyanis gyakorlatilag háborúban áll az IBA-val, mert szembe mer szállni a mára félreértelmezett Coubertin-i mondással, miszerint „Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos!”.

Talán sok honfitársam nevében kijelenthetem, hogy a mi Hámori Lucánkra a veresége ellenére is büszkék vagyunk. Történelmi tettet hajtott végre a 66 kilogrammos súlycsoportban azzal, hogy első női magyar bokszolóként jutott ki a párizsi olimpiára. Aztán nagyszerű teljesítménnyel két győzelem is elért a tornán, ám végül a nagyon erős genetikai férfi vonásokkal rendelkező algériai vetélytársától kikapott.

A megaláztatást kiálló Lucát nyilvánosan verte meg egy biológiailag gyorsabb és izmosabb ellenfél. A plusz Ypszilonnal rendelkező algériai riválisa pedig elmondhatta magáról, hogy ez bizony férfi munka volt!..