Közélet

2014.05.06. 19:10

Májustól együtt irányítják az orvosi ügyeleti ellátást

Változott a központi orvosi ügyelet irányítási rendszere Mezőtúron.

SZ. ZS.

Május 1-jétől ugyanis az ügyeleti szolgáltató és az Országos Mentőszolgálat együttműködési szerződést kötött az ügyeleti ellátásra vonatkozóan a városban a sürgősségi betegellátás hatékonyságának fokozása, a párhuzamos hívások számának csökkentése, valamint az azonnali elérhetőség biztonságának javítása érdekében.

A közös diszpécserszolgálat és mentésirányítási rendszer működésének előnye, hogy helyi mentőállomás együttműködik az ügyeleti központtal, így folyamatos hozzáférhetőséget biztosít, a súlyossági fokozat szerint biztosítja az ellátást, illetve közvetlen kapcsolatot biztosít a hatékony együttműködéshez. Az egységes, 104-es sürgősségi hívószámon egyetlen hívással elérhető az ügyelet és a mentőszolgálat, így a beteg egy belépési ponton keresztül kerül kapcsolatba az ellátókkal.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Dr. Csellár Zsuzsa igazgató
[/caption]

Bejelentéskor a mentésirányítás dönt a riasztandó sürgősségi egységről (kivonuló ügyeleti szolgálat, kiemelt mentőegység, esetkocsi, rohamkocsi). A szolgálatirányító a legközelebbi és a legfelkészültebb egységet küldi a beteg segítségére.
– Mindenképpen hatékonyabb lesz a most bevezetett rendszer – mondta el kérdésünkre válaszolva dr. Csellár Zsuzsa, a mezőtúri kórház igazgatója. – A beteg számára biztonságosabbá, átláthatóbbá válik a folyamat, ráadásul gyorsabbá, költséghatékonyabbá válik az ellátás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!