Közélet

2012.08.28. 17:50

Gyógyíthatatlan betegeken segítenek

Az egészségügyi struktúraátalakítás a mezőtúri kórházat is jelentős mértékben érintette. Így most 54 ágyas aktív kórházként működik, emellett krónikus ellátást nyújt.

Szoljon.hu

A tíz ágyas hospice részleg pedig azoknak a pácienseknek és családjuknak nyújt segítséget, akik végső stádiumban lévő rákbetegek.

— Az egyeztetések idején jómagam javasoltam, hogy szívesen felvállaljuk ezt az ellátási formát — mondta el kérdésünkre válaszolva dr. Csellár Zsuzsa, a kórház ügyvezető igazgatója.— Ennek oka egyrészt, hogy országos szinten lefedetlen ez a terület, így nem csak a megyét, de még Hajdú-Bihar megye egy részét is mi látjuk el. Másfelől pedig nálunk már most is adottak ehhez a feltételek.
A hospice különleges területe a betegellátásnak, hiszen nem kifejezett gyógyító munka. Az ápolás, a lelki segítségnyújtás, adott esetben mentálhigiénés szakember közreműködése mellett megfelelő aneszteziológiai háttér biztosítása szükséges a folyamatos fájdalomcsillapításhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!