Labdarúgás

2 órája

Vármegye I.: a Rákóczifalva legyőzte a bajnokesélyes Törökszentmiklóst – galériával

A vármegye I. listavezetője, a Törökszentmiklós vereséget szenvedett a Rákóczifalva otthonában a hetedik fordulóban.

Szoljon.hu

Megszerezte első győzelmét a Tiszaszentimre és a Kunszentmárton is, előbbi a Cserkeszőlő, utóbbi pedig a Tiszagyenda ellen nyert. A Jászfényszaru szakította meg a Tószeg jó sorozatát, a jászságiak hazai pályán arattak sikert. A Jánoshida idegenben, a Mezőtúr, a Lurkó Focimánia és a Jászberény pedig otthon győzött.

A piros-fekete mezes Rákóczifalva négyszer mattolta a Törökszentmiklós védelmét
Forrás: Mészáros János

Tiszaszentimre– Cserkeszőlő 2–0 (1–0)

Tiszaszentimre, 100 néző.

Vezette: Kiss Attila. 

Tiszaszentimre: Kalóz I. – SZŐKE P., OLÁH ZS., Faghiura, Kota, SZŐKE Á., NAGY T., VARGA B., Juhász E. (CSÉCSEI, 77.), SÓSKUTI, Gyarmati (Kalóz Á., 77.). Edző: Szoboszlai Zsolt. 

Cserkeszőlő: Bencze A. – Panyik (Hegedűs J., a szünetben), Benke A., Márkus Zs. (Tóth L., 84.), Farkas M. (Nagy L., 70.), Molnár Zs., Vér, Benke P., Szentesi, Pereczes (Csapó, 46.), Ritzl (Kardos, 80.). Edző: Földi Tibor. 

Gólszerző: Nagy T. (6., 79.). 

Az időjáráshoz képest nagyon jó állapotú pályán a hazai csapat fegyelmezett és gólra törő játéka meghozta az első sikert számukra. 

Szoboszlai Zsolt: – Végre nem úgy kezdtünk egy mérkőzést, hogy két-három gólos hátránnyal vonultunk a szünetre. Ez az önbizalmunknak is jót tett a folytatásban és ez ezúttal pontokban is látszik. Gratulálok a csapatnak a hozzáálláshoz, próbálunk ezen az úton menni tovább. Köszönjük a szurkolóink türelmét és buzdítását, amit a jövőben igyekszünk meghálálni nekik. 

Földi Tibor: – A csapat mai hozzáállása csak ennyire volt elég. Gratulálok a hazai csapat lelkes játékához! 

Tudósított: Szoboszlai Zsolt 

Kunszentmárton– Tiszagyenda 4–2 (1–1)

Kunszentmárton, 80 néző. 

Vezette: Kóródi Ferenc. 

Kunszentmárton: BABÁK – Határ, Viczián, ZSOLDOS (Szabó L., 77.), Styecz (Pecnyik, 44.), Lázi (Csomos, 75.), Balogh Zs., Gödő, Sztancsik, NOVODOMSZKY, SZABADOS. Edző: Kiri Mihály. 

Tiszagyenda: Havellant – Schiff, Hevesi Tóth (Rézsó G., 79., BOROS B., Huri, Cseh, CSÍK, Sipos (Márton I., 71.), RÉZSÓ ZS., Ballók J., Tálas (Katona, 71.). Edző: Boros Dávid. 

Gólszerzők: Zsoldos (3., 66.), Novodomszky (52.), Vi­czián (90+2.), ill. Boros B. (39.), Csík (57.). 

Az első félidőben a hazai csapat megszerezte a vezetést, majd kihagyott két ziccert, amivel lezárhatta volna a mérkőzést. A Tiszagyenda nem érdemtelenül egyenlített ki, azonban a második félidőben a hazai csapat több helyzetet kidolgozva, egy küzdelmes mérkőzésen tartotta otthon a három pontot. 

Kiri Mihály: – Két hete a Szajol ellen hasonló eredménynek kellett volna születnie, akkor azt nyilatkoztam, hogy helyünk van ebben az osztályban. Ezen a mérkőzésen bebizonyítottuk, hogy ez így is van, de sok munka vár még ránk. 

Boros Dávid: – Rengeteg egyéni hibával játszott a csapat, ismét egy nyerhető meccset buktunk el, amiért vállalom a felelősséget. 

Tudósított: Kiri Mihály 

Rákóczifalva– Törökszentmiklós 4–2 (1–1)

Rákóczifalva, 150 néző. 

Vezette: Szabó József. 

Rákóczifalva: Nagy K. – Udvarnoki (Kecskés, 75.), SZAKALI, Gonda (Nádházi, 75.), LADÁNYI D. (Ladányi T., 89.), FŰZI (Ladányi A., 89.), KISS P. (Münich, 67.), VADAS, TRECSKÓ, MÁRKUS, Győr. Edző: Komáromi György.

Törökszentmiklós: Kiss Z. – Mózer (Poczai, 69.), Bába, Héder R. (Izsold, a szünetben), Gusztafik, Héder A., Polák (Lucza T., 79.), Szepesi, Nagy G., Puporka (Buru, a szünetben), Farkas I. (Földi, 89.). Edző: Gergely Mátyás. 

Gólszerzők: Fűzi (30.), Bába (63. – öngól), Ladányi D. (87. – tizenegyesből), Ladányi T. (90+6.), ill. Szepesi (5.), Farkas I. (68.). 

Jó iramú, izgalmas mérkőzésen sikerült a hazaiaknak otthon tartani a három pontot egy jó csapat ellen. 

Komáromi György: – A bajnokesélyes csapat ellen elvesztett labdát nem ismerve küzdöttünk, így megérdemelt győzelmet arattunk. 

Gergely Mátyás: – A támadó harmadban több rossz döntést hoztunk egyenlő állásnál, sajnálom, hogy egy kapott tizenegyes döntötte el a mérkőzést. 

Tudósított: Ruskó Zsolt 

Kenderes–Jánoshida 0–2 (0–0)

Kenderes, 50 néző. 

Vezette: Bán János. 

Kenderes: Nagy J. – Penti, Kéki (Sipos B., 69.), Tóth R., Baktai, Kálai (Csala, 69.), BALLA, Bajnók, Lisznyai (Kolompár, 69.), FARKAS N., Dáné. Edző: Csillag Sándor. 

Jánoshida: Nagyistván – Rimóczi (Hegedűs M., 73.), Zombori, VERÉB, Dankovics, Sipos M., Kardos (Bagi, 84.), MAJOR (Eszes, 82.), Varga K., PATAKI, Kozák (Bezzeg, a szünetben). Edző: Antal Gábor. 

Gólszerzők: Kardos (57.), Major (62.). 

A két azonos képességű csapat nem ugrott egymásnak a mérkőzés elején, a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, de mezőnyfölényüket nem tudták gólra váltani. A fordulás után két hazai védelmi megingást követően a Jánoshida gólokat szerzett. Az utolsó húsz percben a Kenderes mindent megtett a szépítésért, de a helyzeteik kimaradtak. 

Csillag Sándor: – Az első félidőben meddő mezőnyfölényben játszottunk, a másodikban növeltük a nyomást, de a kapu előtti bizonytalanságunknak is köszönhetjük, hogy öt perc rövidzárlat alatt a vendégek megbüntettek minket, és elvitték a három pontot. Kapufa, kihagyott ziccerek, mondhatni a szokásos... 

Antal Gábor: – Kiegyenlített mérkőzésen az utolsó húsz percben átéltünk meleg pillanatokat, akár egalizálhatott is volna az ellenfél. 

Tudósított: Mikes Krisztián 

Jászfényszaru–Tószeg 6–0 (1–0)

Jászfényszaru, 100 néző. 

Vezette: Simon Ádám. 

Jászfényszaru: Kovács T. – Penczner (Vaszicsku, 57.), BARTALIS (Futó, 75.), BARANYI (Radó, 57.), LUDASI, PÉTER G., Donnert, Szívós, (Verhoczki, 75.), Drávucz, KURUNCZI (Benedek Z., 65.), Lakatos D. Edző: Kemecsi László. 

Tószeg: Szabó B. – Kovács T., Pongrácz, Gazdag, Tóth Z., Balogh D., Kiss B., Felföldi, Tóth K., Dobos (Hasznos, 77.), Szőke G. (Kovács G., 59.). Edző: Urbán-Szabó Viktor. 

Gólszerzők: Baranyi (44., 54.), Péter G. (46.), Kurunczi (64.), Bartalis (73.), Radó (86.). 

Eddig nem úgy szerepelt a Jászfényszaru, ahogy azt elvárták volna maguktól, de ezen a mérkőzésen teljesen más arcát mutatta a csapat. Végig nagy lendülettel és gólra törően játszottak. 

Kemecsi László: – Jó volt ismét nyerni, ráadásul remek játékkal. Méltán ünnepelhettük meg Vaszicsku Zoltán csapatkapitányunk kislányának születését. 

Urbán-Szabó Viktor: – A múlt heti, Jászberény elleni játékunk után ezúttal csak felvittük a mezt a pályára. Akaratból, futballból egyesre vizsgáztunk. Szégyellem magam a csapat nevében. 

Tudósított: Kemecsi László 

Mezőtúr–Kisújszállás 3–1 (2–1)

Mezőtúr, 140 néző. 

Vezette: Bodac Tamás. 

Mezőtúr: Török – Keő (Balogh A., 82.), VADÁSZ, BONTOVICS (Nagy S., 68.), Pesti (Kántor, 82.), Susa, Nagy Cs., CZAKÓ, RENTLER, Kemenczés, Pápai. Edző: Erdősi Gyula. 

Kisújszállás: Belényesi – Németh G. (Monoki, a szünetben), Csukodi D., Németh K. (Diós, 67.), Balázs G., Kisari, OROS (Danajka, 82.), HAJDÚ, Csukodi Z. (Szőke R., 90.), HORVÁTH B., Balajti. Edző: Újfalvi Erik. 

Gólszerző: Rentler (7., 90+3.), Nagy Cs. (28.), ill. Oros (14.)

Kiállítva: Kisari (66.).

A hazai csapat azonnal magához ragadta a kezdeményezést és meg is szerezte a vezetést, majd egy védelmi hibából egyenlítettek a vendégek. Azonban a Mezőtúr végig támadásban maradt, nyomás alatt tartotta a kisúji kaput, de számtalan ziccert elhibázott, így csak a végén zárta le a mérkőzést, és tartotta otthon a három pontot. 

Erdősi Gyula: – Helyenként jól játszottunk, de sajnos a helyzeteinket nem tudtuk értékesíteni. A mérkőzés képe alapján teljesen megérdemelten nyertünk annak ellenére, hogy így izgalmas lett a vége. 

Újfalvi Erik: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk, de a 65. percben egy óriási hibának köszönhetően megváltozott a mérkőzés, számunkra nem jó irányba. A hozzáállásunkkal elégedett vagyok, így kell tovább folytatnunk. A Mezőtúrnak sok sikert kívánok! 

Tudósított: Erdősi Gyula 

Lurkó Focimánia–Jászapáti 6–1 (3–1)

Szolnok, 50 néző. 

Vezette: Nagy Alex. 

Lurkó Focimánia: Cziczás – Török T., HERMANN (Máté-Fazekas A., 55.), TÓTH B. (Lukács Z., 65.), NAGY A., Balázs B., Szecskó, Szász, ÁCS, Pálosi, Máté M. (Török B., 75.). Edző: Balázs Béla. 

Jászapáti: Lendvai – Tóth L., Papp B., Szabari, Illés, Tarkó, KISS G., Birkás (Lukácsi Sz., 51.), URBÁN, Rácz B., BÉRES, Edző: Menyhárt Dániel. 
Gólszerzők: Nagy A. (6., 47.), Ács (19.), Hermann (28.), Máté M. (50.), Máté-Fazekas A. (82.), ill. Birkás (26.). 

A meccsen végig a hazai csapat akarata érvényesült, ez most gólokban is megmutatkozott. 

Balázs Béla: – Most nemcsak a meccs képével vagyok elégedett, hanem az eredménnyel is. 

Menyhárt Dániel nem nyilatkozott. 

Tudósított: Balázs Béla 

Jászberény–Szajol 3–0 (0–0)

Jászberény, 150 néző. 

Vezette: Czékus Sándor. 

Jászberény: VINCZE – Németh N., Nagy F., Ludvig (Bathó, 87.), Aranyos (Gattyán, a szünetben), Penczner (Káposztás, a szünetben), Nagy L. (Petrányi, 71.), SALI, PALCSÓ, Varga L., KÖVÉR. Edző: Besenyi Gábor. 

Szajol: RÉKASI – Csúri (Csajbók, 66.), KISS ZS., Kómár, Donkó K. (Sárkány, 77.), Falusi (HARCSA, 58.), Szabó T., Benedek, Szentmiklósi (Erdélyi, 82.), Németh T., Fülöp. Edző: Donkó Krisztián. 

Gólszerzők: Kövér (47.), Palcsó (79.), Sali (84.). 

Az első félidő gyengébb teljesítménye után a másodikban a hazai csapat eldöntötte a mérkőzést és megérdemelten tartotta otthon a három pontot. 

Besenyi Gábor: – Az első félidőt átaludtunk, de a másodikban már úgy futballoztunk, ahogy kell, és a helyzeteinket is jó százalékban rúgtuk be. További sok sikert a Szajolnak! 

Donkó Krisztián: – Az első félidőben a pozíciókat betartva, a megbeszéltek szerint, csapatként játszottunk jól, több helyzettel. Ez a második félidőben talán a gyorsan bekapott gól miatt megváltozott, ami abban mutatkozott meg, hogy nem hideg fejjel, csapatként, hanem kapkodva, sokszor egyénieskedve, a megbeszélteket nem betartva akartunk eredményesek lenni. 

Tudósított: Besenyi Gábor

A vármegye I. állása
Forrás: Új Néplap

Góllövőlista

9 gólos: Puporka Milán (Törökszentmiklós) 
7 gólos: Kovács Tamás (Tószeg), Oros Péter (Kisújszállás), Szepesi Bence (Törökszentmiklós) 
6 gólos: Baranyi László (Jászfényszaru) 
5 gólos: Benedek Nándor (Szajol), Kardos János (Jánoshida), Ladányi Dániel (Rákóczifalva), Varga László (Jászberény) 
4 gólos: Bartalis Bence (Jászfényszaru), Fűzi Patrik (Rákóczifalva), Kisari Tibor (Kisújszállás), Nagy Tibor (Tiszaszentimre), Péter Gergő (Jászfényszaru)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában