Főhajtás

2 órája

Az aradi vértanúk hősi halálára emlékeztek Mezőtúron

Az 1848-49-es szabadságharc leverése után ezen a napon végezték ki az aradi tizenhármat a forradalomban játszott szerepük miatt. A magyar kormány 2001-ben nyilvánította nemzeti gyásznappá október 6-át, vagyis az Aradi Vértanúk Emléknapját.

Molnár-Révész Erika

Vasárnap délelőtt, a Kossuth Lajos úti emlékműnél hajtottak fejet az aradi vértanúk hősi halála előtt Mezőtúron. 

aradi vértanúk
Mezőtúron is ünnepélyes keretek között emlékeztek meg az aradi vértanúk hősi haláláról, az ünnepségen Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő is részt vett
Forrás: Szűcs Dániel Mezőtúr Város polgármesterének hivatalos Facebook-oldala

Az aradi vértanúk halála előtt tisztelegtek az emlékműnél

A megemlékezésen beszédet mondott Horváth Mária Alexandra történelem szakos tanár, a Mezőtúri Református Kollégium középiskolai intézményegység-vezetője, műsort adtak a gimnázium diákjai, imádságot mondtak a történelmi egyházak képviselői. Az ünnepség végén az emlékművön elhelyezték az emlékezés virágait, koszorúit. Az 1848-49-es szabadságharc leverése után ezen a napon végezték ki az aradi tizenhármat a forradalomban játszott szerepük miatt. A magyar kormány 2001-ben nyilvánította nemzeti gyásznappá október 6-át, vagyis az Aradi Vértanúk Emléknapját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában