Összefoglaló

2 órája

Tolvaj álszerető, madárinfluenza, telt ház a Könyves Vasárnapon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

A fél várost érintően zajlott szombaton lomtalanítás Szolnokon. Mi is „feltúrtuk” a várost, és megnéztük, hogy halad a munka.

Forrás: Szoljon.hu

Nem csak csókot lopni járt egy szolnoki nőhöz annak álszeretője. A „kleptomániás Don Juan” az évek során gyakorlatilag kifosztotta élettársát: pénz, ékszerek és számítástechnikai cuccok mellett még a hajformázót és a szobamérleget is ellopta a nőtől.

A szomszéd után térségünket is elérte a vírus. Békés vármegye után Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében is kimutatta a madárinfluenza jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriuma. Az öcsödi májhasznú lúdállomány felszámolása folyamatban van.

Telt ház, óriási siker a Könyves Vasárnap szolnoki programján: gyerekek százai tódultak a Verseghy Könyvtárba, ahol Bogyó és Babóca várta a legkisebbeket.

Kedves, békés jószágok keresték leendő gazdáikat azon a szolnoki örökbefogadó napon, amelyet a Szolnok Városi Állatotthon lakói számára tartottak vasárnap, a Hild Viktor Könyvtárnál.

„Nagyon elfogult ez a bíróság! Nem elég a tizenhat, még harminc évet adjanak!”. Ezt kiabálta a Szolnoki Törvényszék tárgyalótermében az ítélete kihirdetése után a karcagi apagyilkos. Az emelkedett hangulatot a büntetés-végrehajtási intézet munkatársai jól kezelték. Hamarjában lecsitították a férfit, majd visszaszállították a vádlottat a zárkájába, ahol, amennyiben a most kihirdetett ítélete jogerőre emelkedik, még éveket fog eltölteni.

Katonai tiszteletadás mellett ünnepélyesen felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az aradi vértanúk emléknapján, vasárnap reggel az Országház előtti Kossuth Lajos téren. Az eseményen jelen volt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Böröndi Gábor, a Honvéd Vezérkar főnöke, valamint a kormány több tagja.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában