Labdarúgás

2024.06.29. 14:55

Magabiztos füredi győzelem Martfűn

Bár külön csoportban szerepeltek az előző bajnokságban, sorsa kissé mégis összefonódott a két csapatnak. Harcukat a bennmaradásért végül sikerrel vívták meg, így továbbra is NB III-as csapatokkėnt adhattak randevút egymásnak. A hazaiaknak már a második, míg a Tisza-tó-parti együttesnek első felkészülési mérkőzése volt a szombati meccs.

Jegesi László

A mérkőzés első pillanatától látszott, hogy a Tiszafüred előrébb tart a felkészülésben. Hamarabb is kezdték az edzéseket és a csapatépítés területén is jobb állapotban vannak, mint a tavaly még újoncként szereplő martfűi együttes.

labdarúgás
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

Martfűi LSEFacultas-Tiszafüredi VSE 14 (12)

Martfű: Gerhát Draskóczi, Ladányi T., Polonszki, Vincze P., Kanálos P., Boros D., Balla Z., Kinyig, Zsíros, Kasik. Csere: Ladányi P., Asztalos, Hevesi-Tóth, Prozlik, Mészáros, Horváth K., Méhesi, Máté M., Tóth N. Edző: Koncz Zsolt.

Tiszafüred: Lisztes – Hadnagy, Kiss H., Bényei, Kovács D., Engel, Schaffer, Karmacsi, Garai, Pap Zs., Vasvári. Csere: Kalmár F., Ballók D., Ballók B., Barzsó, Mácsai, Kőrösi.

Míg hazai oldalon jobbára fiatal, még felnőtt mérkőzést sem játszó labdarúgók szerepeltek próbajátékon, a vendégeknél rutinosabb focisták kergették a labdát a kezdők között. Nem akárhogyan, egységes, jó csapat benyomását keltette már az első félidőben is a Facultas, és remekül használta ki a tiszazugi védelem megingásait. Bár a Tisza-tó-partiak kerete sem állt még össze, ugyanezt hatványozottabban elmondhatja magáról a Martfű, amelynek több játékosa csak a jövő héten csatlakozik a többiekhez.

Koncz Zsolt elmondása alapján a második edzőmérkőzésük is elsősorban az ismerkedés jegyében zajlott, ezúttal is azt kapták vissza, amire számítani lehetett. Rengeteget kell dolgozni a hátralevő időszakban nemcsak a fiataloknak, idősebb társaiknak is. Szerencsére a jövő héttől kiegészül a keret, remélhetőleg a soron következő két edzőmérkőzésen már több pozitívum lesz játékukban – tette hozzá a tréner.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában