Évforduló

2024.07.01. 16:00

A százéves Marika nénit köszöntötték Tószegen

Voltak szép és szomorú időszakai Kovács Józsefné életének. Ezek az emlékek immár egy évszázadosak, a tószegi szépkorú a közelmúltban töltötte be századik életévét. A százéves hölgy még ma is tűz maga elé célokat.

Rimóczi Ágnes

Kovács Józsefné Marika néni a közelmúltban töltötte be a századik életévét. A kerek évforduló alkalmából családja és az önkormányzat is köszöntötte a tószegi szépkorút. A településvezető ritka és felemelő pillanatként számolt be a százéves hölgy köszöntéséről.

százéves Kovács Józsefné Tószeg
A százéves Kovács Józsefné Marika nénit családja és a településvezetés is felköszöntötte születésnapján
Forrás: Dr. Gyuricza Miklós polgármester Facebook-oldala

– Marika néni csendes, visszahúzódó, de még mindig aktív életet él. Az elmúlt évszázadban volt része jóban, rosszban egyaránt: a második világháborúban karonülő csecsemő gyermekével együtt menekült, félve a „felszabadító" szovjet katonák brutalitásától. Dolgozott Tószegen mozipénztárosként, de leghosszabb ideig a vegyiművek alkalmazottja volt, onnan vonult nyugdíjba is – olvasható dr. Gyuricza Miklós közösségi oldalán közzétett bejegyzésében.
Marika néni mindig kitűz maga elé egy nem túl távoli elérendő célt, ami segít neki megélni a hétköznapokat. Sokat olvas, főleg útikönyveket és tesz-vesz a ház körül, gondozza a kertet, egész nap elfoglalja magát.
– Drága Marika Néni! Éltesse a jó Isten, erőben, egészségben, szeretetben! S legyen még sok célja az életben, amit elérhet – fogalmazta meg jókívánságait a település polgármestere.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában