Bulvár-celeb

2024.07.01. 11:34

Megtörtént minden horgász rémálma

Cápa harapott meg egy horgászt a hétvégén Floridában. Az államban egy hónap leforgása alatt már a harmadik cápatámadás történt - közölték a helyi hatóságok.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Dudarev Mikhail

A férfi, aki pénteken az Amelia folyón horgászott, Jacksonville-től 56 kilométerre északra, a Fernandia Beach közelében, egy cápát fogott ki, amely a jobb karján sebesítette meg - számolt be róla a Nassau megyei seriff hivatalának szóvivője vasárnap a közösségi médián.

A helyszínre riasztott tengeri járőrök a sebesült férfira súlyos állapotban találtak rá egy csónakban. A cápaharapás miatt rengeteg vért vesztett, ezért a partról helikopterrel szállították a helyi kórházba.

A seriff hivatalának közlése szerint a férfi vasárnap már jobban volt, de továbbra is a kórházban kezelik.

Az elmúlt hónapban a hétvégi esettel együtt három cápatámadás történt Floridában. A másik két támadás miatt, amelyeknek három sérültje volt, átmenetileg lezárták Walton megye strandjait.

Stephen Kajiura, a Floridai Atlantic Egyetem biológiaprofesszora a megszaporodott támadásokat nem nevezte szokatlannak, mint mondta, azért fordulnak elő viszonylag nagyobb számban, mert nyáron sokkal többen strandolnak a vízben.

A támadások okai között említette még, hogy a kis halak, amelyekkel a cápák táplálkoznak, közel úsznak a strandokhoz, emellett időszakosan a vándorlásuk miatt is megnő egyes cápafajok száma a partok közelében.

Kajiura hangsúlyozta, hogy végzetes cápatámadás csak elvétve fordul elő.

Floridában tavaly 16 nem provokált cápaharapást regisztrált a floridai Természettudományi Múzeum az éves jelentésében. Ez az Egyesült Államokban 2023-ban történt nem provokált cápaharapások 44 százaléka, illetve a világszerte történt esetek csaknem negyede.

A biológus azt tanácsolta, hogy érdemes a csillogó ékszereket vagy fénylő számlapú órát levenni úszás előtt, mivel az a kis halak csillogására hasonlít és felkeltheti a cápák figyelmét.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában