Vízilabda

2024.07.01. 18:00

A szerbekkel kezdünk a vb-n, szolnokiak is a keretben

Idén Argentínában rendezik az U18-as vízilabda-világbajnokságot, amelyen Cseh Maxim, a Szolnoki Dózsa játékosa, valamint Hangay Róbert másodedző képviseli vármegyeszékhelyünk csapatát.

Kiss Ádám

Cseh Maxim – aki a Szolnoki Dózsa korábbi sikeredzőjének, Cseh Sándornak a fia – sikeres szezont tudhat maga mögött, amelyet a buenos airesi világversennyel koronázhat meg.

Szolnoki Dózsa, világbajnokság, vízilabda
Cseh Maxim (balra) és Hangay Róbert képviseli a Szolnoki Dózsát a vb-n
Forrás: Szolnoki Dózsa

A tizenhét éves játékos előbb a serdülőbajnokság országos döntőjében szerzett bronzérmet, köszönhetően a három meccsen szerzett nyolc találatának is. Majd az OB I. ifjúsági bajnokságának küzdelmei során szerezte meg a korosztályos csapattal az ötödik helyet, hat gólt szerezve a helyosztókon.

Cseh Maxim legutóbb a tavaly nyári Európa-bajnokságon szerepelt nagy tornán a válogatottal, akkor megnyerték csoportjukat, majd a negyeddöntőben a hollandokat verték nyolc góllal, a legjobb négy között azonban elvéreztek, a harmadik hely megszerzése pedig nem sikerült. 

Ezúttal szerda 0 órakor Szerbiával, csütörtökön 1.30-kor Montenegróval, pénteken 0 órakor pedig az USA-val kell megküzdene a címvédő magyar csapatnak csoportból való továbbjutásért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában