Figyelemfelhívás

2024.07.01. 16:00

Szolnokon és Földváron is járt az Elf Bar roadshow

Közel nyolcszáz fiatalt szólított meg az elmúlt időszakban zajló országjáró körútján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága a NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézettel közösen. A Jászkunságban is jártak a szakemberek, akik az illegális dohánytermékek, így például az Elf Bar veszélyeiről beszéltek a fiataloknak.

Rimóczi Ágnes

Általános- és középiskolák keresték meg a NAV Bevetési Igazgatóságát azért, hogy tanulóik oktatásához kérjenek segítséget. A különböző néven elterjedt (Elf Bar, Poco Bar, Nutristick stb.) illegális dohánytermék veszélyeire és jogkövetkezményeire fókuszált előadásokat Salgótarjánban, Szolnokon, Budapesten, Pápán, Kaposváron és Tiszaföldváron tartották meg a diákok köreiben.

Elf bar
A nebulók érdeklődve hallgatták az okító szavakat
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

– A nebulók érdeklődve hallgatták az okító szavakat, amelyet rendszerint kötetlen beszélgetéssel zártak az előadók – számolt be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága. 

Az igazgatóság közleményéből kiderül: a fiatalok körében az elektromos cigaretta rendkívül népszerű, többek között annak a Magyarországon illegális ízesített változata is. Kiemelték: a NAV, valamint a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) szigorúan ellenőrzi a termékek illegális kereskedelmét, és folyamatosan kiszűri ezeket a termékeket a feketepiacról.

A NAV felhívja a figyelmet, hogy Magyarországon dohánytermék kizárólag dohányboltokban értékesíthető. Az ízesített elektronikus cigaretta (pl. Elf Bar, Poco Bar, Nutristick) hazánkban illegális, értékesítése szigorúan tilos!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában