asztalitenisz

2019.01.21. 13:28

A jó taktika volt a siker záloga

Ezüstérmet szerzett vegyes párosban a 170 ezer dollár összdíjazású budapesti World Tour-versenyen a Szudi Ádám, Pergel Szandra kettős, ami már csak abból a szempontból is óriási bravúr, hogy a többi négy versenyszám kínai házi döntőt hozott.

Szöllősi Péter

A Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros ezüstöt nyert

Forrás: MTI

A Jászkun Volán SC saját nevelésű asztaliteniszezője, Szudi Ádám – aki idéntől az egyéni magyar versenyeken ismét a Volánt képviseli – vegyes párosban Pergel Szandrával állt asztalhoz a csúcsmezőnyt felvonultató budapesti World Tour eseményen. Nyolcadik kiemeltként vágtak neki a viadalnak, de a tizenhat között máris egy hongkongi duót kellett legyőzniük, ami sikerült végül (3:1).

A negyeddöntőben az első kiemelteket búcsúztató francia Gasnier és Flore ellen is ilyen arányban diadalmaskodtak remek játékkal. Az elődöntőben az orosz Mikhajlova és Sibajev számára még játszmát sem engedtek Ádámék. A 2015-ben magyar bajnoki címet szerző vegyes párosunkra a fináléban a toronymagas esélyes kínai Liu Si-ven és Hszü Hszin várt, akik ellen már nem volt esélyük, így ezüstéremmel gazdagodtak.

Ami még talán ennél is fontosabb, hogy a tokiói olimpiai kvalifikáció szempontjából is kiemelten fontos versenyen értek el kimagasló sikert, ugyanis kvalifikálták magukat a minszki Európai Játékokra, amelynek a győztese olimpiai kvótát szerez. Szudi Ádám mosollyal az arcán értékelte a páros teljesítményét.

A Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros ezüstöt nyert
Fotó: MTI

– A győzelmeinknek az volt a kulcsa, hogy minden meccsen precízen, jó taktikával játszottunk. Szandi beteg volt a hétvége során, de küzdött végig, és szerencsére az egész versenyen jól ment a játék mindkettőnknek. Sokat jelentett számunkra, hogy ilyen sokan eljöttek szurkolni, kiváló hangulatot teremtettek, hatalmas élmény volt ilyen atmoszférában pingpongozni.

Ádám párosban a zagyvarékasi kötődésű Ecseki Nándorral a nyolcaddöntőben esett ki, míg egyesben egy győzelmet követően mindketten a selejtező második fordulójában szenvedtek vereséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában