Alkotópályázat

4 órája

Kreatív újrahasznosítás: hulladékból készült kincseket vár a jászberényi állatkert

Az állatvédelmi témahét keretében kreatív alkotópályázatot hirdetett a Jászberényi Állat- és Növénykert. Az alkotásokból az újrahasznosítás jegyében kiállítást rendeznek.

Illés Anita

Hulladékhozó csodatermők címmel pályázatot hirdetett a Jászberényi Állat- és Növénykert. Még nincs késő megálmodni, hogy milyen új tárgy készüljön a hulladék anyagok újrahasznosításával. 

újrahasznosítás
A hulladék újrahasznosítására fókuszál az állatkert pályázata 
Fotó: Illusztráció / Forrás:  Shutterstock.com

Kiállítást rendeznek az újrahasznosítás során készült tárgyakból 

A kezdeményezés célja, felhívni a figyelmet arra, hogy a hulladékmennyiség csökkentése a társadalom létfontosságú feladata. Magyarországon egy ember naponta körülbelül 1-1,5 kilogramm szemetet termel. Hulladékból is lehet csodát teremteni. Ehhez várják korhatártól függetlenül az alkotni vágyók újrahasznosított tárgyait. A műveket október 11-én, pénteken 10 óráig lehet leadni az állatkertben. A Hulladékhasznosítás gyerekszemmel című kiállítás október 12-én és 13-án tekinthető meg a zoo nyitvatartási idejében

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában