Bulvár-celeb

3 órája

Sallai Nóra balesete: egy intenzíves ápoló elárulta, milyen esélye van a színésznőnek

Sallai Nóra lélegeztetőgépen van, állapota még mindig kritikus. A színésznő szeptember 27-én szenvedett autóbalesetet, vele utazó kisfia életéért hiába küzdöttek, a kórházban meghalt.

MW

Sallai Nóra

Forrás: Bors

A Jóban Rosszban színésznője szeptember 27-én karambolozott Alsónémediben, ő és kisfia kritikus állapotban került kórházba, miután egy száguldó autó rohant bele a főútra kikanyarodó kocsijába. Sallai Nóra ötéves kisfia vele volt a járműben, a sajtóhírek szerint ő nem élte túl a drámai balesetet.

A Bors telefonon elérte Szegedi László szakápolót, intenzív terápiás főápolót, aki részletesen elmondta, hogy lélegezetőgépen van a színésznő, és beszélt arról, mi történhet Sallai Nóra színésznővel az intenzív osztályon, valamint hogy milyen időintervallum a legkritikusabb számára.

Az Intenzív terápiás osztályon fenntartják a légzési, keringési életfunkciókat. Szükség esetén becsövezzük a mellkast, kialakult légmell vagy folyadékgyülem miatt. Folyamatos a vérvétel, a sav-bázis háztartás fenntartása. Ilyen súlyos baleset esetén az első hét, majd az ezt követő harminc nap a kritikus időszak.

„A tartós lélegeztetéshez szükséges a trachea intubációja, melyet leggyakrabban narkózisban, izomlazítás után végzünk. Ezt követően többfajta lélegeztetési mód közül választhatunk, melyek mindegyikének megvannak az előnyei, hátrányai. Asszisztált lélegeztetés esetén a beteg spontán légzésének támogatása, a kognitív, spontán légzés mellé beállított módon támogatja a légzést. Kontrollált lélegeztetés esetén a betegnek nincs spontán légzése, mind volumenében és frekvenciájában a gép irányítja a légzést” – mondta, hozzátéve, a színésznőre további műtétek várnak és valószínűleg marad a gépi lélegeztetés, még akkor is, ha annak valószínűleg szövődményei is lesznek, ilyenkor elsődleges az emberélet.

Bár a színésznő állapota a baleset óta válságos, a főápoló szerint mindent megtesznek a gyógyulásáért.

A hazai kórházakban az intenzív osztályok műszerezettsége, felszerelése, az orvosok, ápolók szakmai tudása valóban világszínvonalú, minden esély megvan a felépülésre

– tette hozzá.

Naponta 10 percet lehetnek a színésznővel a szerettei

Naponta 10 perc látogatási idő, amelyen csak két közvetlen családtag vehet részt: ennyi lehetősége van a családnak, hogy meglátogassa a Jóban Rosszban balesetet szenvedett, válságos állapotban lévő színésznőjét, Sallai Nórát. 

A szabály szerint az intenzív osztályon csak a közvetlen hozzátartozók lehetnek ott, és ők is csak tíz percig, maximum harmincig. Természetesen a létszám sem mindegy, két főt engednek be ilyenkor. Persze vannak kivételes esetek is, de úgy tudom, hogy Nórához csak tíz percre mehetnek be

– mondta egy névtelen informátor a Borsnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!