Kenderes

2 órája

Zene, tánc, hagyományőrzés – több ezer embert mozgatott meg a Magyarok Vására – galériával, videóval

Több ezer ember találta meg a szórakozását Kenderesen, a Horthy ligetben. Hétvégén rendezték meg a Magyarok Vásárát a településen.

Daróczi Erzsébet

Szombaton reggel a Magyarok Vására csikós és néptáncos felvonulással vette kezdetét, majd a Horthy ligetben estig tartó koncerteken minden korosztály talált neki tetsző programot.

Kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat a kenderesi Magyarok Vásárán
Fotó: Daróczi Erzsébet

A rendezvényre érkezőket -köztük a szlovákiai testvérváros, Kisszeben delegációját, F. Kovács Sándor országgyűlési képviselőt és Hubai Imre vármegyei elnököt- Barabásné Forgács Edit polgármester köszöntötte.

A színpadi programot délelőtt a Kisújszállási Nagykun Táncegyüttes, a kenderesi  Néptánc és Hagyományőrző Egyesület táncosai nyitották meg. Őket a kenderesi Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Liliom Óvoda tanulói és a kőteleki Rozmaring énekkar műsora követte. Kocsis Dénes Máté Péter dalokkal szórakoztatta a szép számú érdeklődőt, a fellépők sorát Károlyi Krisztián, majd az Atis x Imir is gazdagította.

Nagyon sokan várták a délután érkező Kovács Katit, aki fergeteges hangulatot teremtett. Rajongói között fiatalok, idősek is szép számmal voltak. Meglepetés vendégként Szabó Balázs akusztikus koncertje is nagy sikert aratott. A napot a Kárpátia koncertje zárta, amelyet több ezren hallgattak meg a Horthy ligetben. Napközben kézműves kirakodóvásár volt, ahol helyi és környékbeli kézművesek és termelők áruját vásárolhatták meg az érdeklődők a méztől, paprikán át a sajtokig, mézesekig.

Aki megéhezett, kóstolhatott pörköltet, töltött káposztát, lángost és kürtőskalácsot is. Voltak itt hagyományőrzők az ország számos pontjáról többek között csikósok és betyárok is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában