Mi történhetett?

1 órája

Járókelők vették észre, hogy megállt a szolnoki belvárosi nagytemplom toronyórája

Egy nap mindössze kétszer mutat pontos időt a szolnoki Belvárosi Szentháromság templom toronyóra szerkezete. Az egyik számlap mutatói még akkor megálltak, amikor a sisakot leemelték, a másik pedig napokkal ezelőtt, így a toronyóra számlapján egyelőre az látható, mintha mindig néhány perccel két óra előtt járnánk. Járókelők vették észre a pronblémát.

Pakainé Pusztai Nóra

Mintha megállt volna az idő, Szolnokon a Belvárosi Szentháromság templom toronyóra mutatói egy helyben rostokolnak. Vidra Sándor gondnok elmondta, a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium felőli számlap egyik kábele még nyáron megsérült, az azóta nem mutatja a pontos időt, fedezték fel a járókelők. A villanyszerelőre várnak, hogy elvégezze a cserét. A másik óralap mutatói sem jártak körbe-körbe a megszokott módon a napokban. A karbantartó úgy véli valami apróbb probléma lehet, igyekszik a vezérlésnél orvosolni a problémát.

toronyóra
Megállt a szolnoki belvárosi templom toronyóra szerkezete
Fotó: Mészáros János

 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában