Nosztalgia

2 órája

Ötvenéves osztálytalálkozóra jöttek össze Szolnokon

Évtizedek múlva ismét visszatértek az alma materbe. Ötvenéves osztálytalálkozót tartottak a Szolnoki SZC Pálfy - Vízügyi Technikumban szombaton. Még az osztályindulót is elénekelték.

Pakainé Pusztai Nóra

Ötvenéves osztálytalálkozót tartottak a Szolnoki SZC Pálfy - Vízügyi Technikumban szombaton. Szűcs Gyula egykori diák, később igazgatóhelyettes a jeles eseményről úgy nyilatkozott, a mai Pálfy-Vízügyi jogelődje (őse) – a Vegyipari, Finommechanikai és Műszeripari Szakközépiskola – 1970-től működött önálló tantestülettel.

ötvenéves osztálytalálkozó
Ötvenéves osztálytalálkozót tartottak a Pálfyban Szolnokon
Forrás:  Beküldött fotó

– A mi évfolyamunk (egy vegyész és két műszerész osztály) volt az első, akiket már ebbe az új intézménybe vettek fel. Igaz, az első tanévet még a Tiszaparti Gimnáziumban jártuk végig – emlékezett vissza.

Osztályindulót választottak maguknak

Felidézte, osztálykirándulásaik egyikén Salgótarjánban egy Dinnyés József koncerten hangzott el Váci Mihály egy versrészlete, amire osztályindulóként tekintettek. 

– És érezzék egy kézfogásról rólad, hogy jót akarsz, és te is tiszta jó vagy, s egy tekintetük elhitesse véled: szép dolgokért élsz - és érdemes élned – idézte a sorokat. 
Ezen traktusokat azóta is minden osztálytalálkozón eléneklik. 

Az ötvenéves osztálytalálkozón tízen már nem vehettek részt

Az 1974-ben érettségizett 37 főből sajnos tízen már csak a mennyből figyelhették a fél évszázados jubileumi összejövetelt. 

Nagy örömünkre 3 volt tanárunk is meg tudott jelenni e nevezetes alkalmon: Ritzinger Ferenc pótosztályfőnök és gyakorlati tanár, Danics Ferenc gyakorlati tanár és Munkácsi Ferenc fizika tanár régi emlékekkel, anekdotákkal színesítette az egyébként is jó hangulatú nosztalgiázást

 – tudtuk meg.

Az estébe nyúló vacsorán a halászlé és marhapörkölt mellett jóféle házi italok és sütemények is előkerültek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában