Nemzeti ünnep

2 órája

Így ünneplik az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóját Jászberényben

Több helyszínen tartanak koszorúzást október 23-án Jászberényben. Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit idézi fel a Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium diákjainak műsora.

Illés Anita

Ünnepi szentmisével kezdődik az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezés október 23-án 9 órakor a jászberényi Ferences templomban. 

forradalom és szabadságharc
Több helyszínen lesz koszorúzás Jászberényben az 1956-os forradalom és szabadság hősei emlékei előtt tisztelegve 
Fotó: Szakony Attila / Forrás: Illusztráció

„Magyar lenni: tudod, mit jelent?” címmel 10.15-től ünnepi műsort adnak a Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium diákjai. A megemlékezők 10.45-kor az '56-os emlékműnél, 11 órakor a Városháza falán elhelyezett emléktáblánál, 11.30-kor pedig a Fehértói temetőben az '56-os forradalom és szabadságharc jászberényi hősei emlékére állított kopjafáknál koszorúznak. Délután filmvetítéssel folytatódik a program, 16 órakor a Mesterjátszma című magyar pszichothrillert vetítik a Lehel Film-Színház Sára Sándor termében. A film megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában